Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TSMC leverer fremgang dagen efter kursdyk på Trump-udtalelser

18/7 08:24

Der er rift om de populære mikrochips hos den taiwainske producent TSMC, og det har givet salgsfremgang og flere penge i kassen.

Det fremgår af Bloomberg News.

Indtjeningen voksede til 247,8 mia. ny taiwanske dollar i andet kvartal, som var en fremgang på 36 pct. i forhold til året før. Det var samtidig højere end forventningen på 235 mia. ny taiwanske dollar, viser estimater.

Salget lød samtidig på 673,5 mia. ny taiwanske dollar efter en vækst på 40 pct. sammenlignet med den tilsvarende periode året forinden. Her var ventet 658,1 mia. ny taiwanske dollar.

Populariteten har dog også gjort mikrochips til et varmt emne, og det fik selskabet at føle onsdag, da præsidentkandidaten Donald Trump langede ud efter selskabet og sendte den samlede chipsektor ned på aktiemarkedet.

Samlet dykkede TSMC, der er en forkortelse for Taiwan Semiconductor Manufacturing, med 8 pct. på børsen i USA. Også branchefæller som amerikanske Nvidia og hollandske ASML røg med i faldet.

.\\˙ MarketWire