Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renterne kører op sammen med aktierne før ECB-melding

18/7 12:20

En bedring af humøret på aktiebørserne i Europa i løbet af formiddagen torsdag har gået lidt ud over interessen for de fastforrentede papirer.

Derfor er obligationskurserne faldet en smule tilbage i forhold til åbningsniveauet med let stigende renter til følge.

Herhjemme er renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation torsdag ved middagstid steget 1 basispoint til 2,41 pct. - mod et niveau fra åbningen torsdag morgen på 2,39 pct.

Billedet kan ændre sig kl. 14.15, når Den Europæiske Centralbank kommer med rentemelding efter sit rentemøde, og når ECB-chef Christine Lagarde en halv time senere holder pressekonferencen.

ECB ventes i denne omgang at fastholde sine ledende renter, men der vil være fokus på de fremadrettede signaler, skriver Jyske Bank i en kommentar.

- Her er det vores klare forventning, at ECB fortsat vil signalere, at retningen er ned på renten - men også at timingen endnu er usikker. En lang række ECB-medlemmer har siden rentenedsættelsen i juni haft travlt med at slå fast, at centralbanken på ingen måde er på autopilot, og at det endnu er for tidligt at erklære den fulde sejr i inflationskampen, skriver Jyske Bank.

Dagens anden halvvigtige begivenhed er antallet af nytilmeldte ledige i USA i sidste uge. Tallene har fået en renæssance i takt med det øgede fokus på det amerikanske arbejdsmarked fra den amerikanske centralbanks side. Arbejdsmarkedsdataene følges op af Philadelphia Fed-indekset samt de ledende indikatorer.

.\\˙ MarketWire