Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med B&O, Saxo Bank og Viaplay

19/7 06:32

BØRSEN

SALG AF LUKSUSVARER ER BLEVET GIGANTISK GLOBAL FORRETNING

Et voksende antal velhavere i verden og stigende efterspørgsel fra middelklassen har løftet salget af luksusvarer fra til hidtil usete højder. Investorer er også vilde med luksusaktierne, og en håndfuld luksuskoncerner hører nu til blandt Europas mest værdifulde selskaber. (Forside, side 6-7)

ECB HOLDT RENTEN I RO - INGEN LØFTER OM FREMTIDEN

Perioden fra midten af august og frem mod midten af september bliver vanvittigt spændende, mener analytiker. Her bliver ECB's næste træk afgjort. (Side 8)

DEMOKRATISKE TOPFOLK OPFODRER BIDEN TIL AT TRÆKKE SIG

Præsident Joe Biden er nu åben for at lytte til kritikken fra det demokratiske bagland. Han agter dog fortsat at stille op til valget i november. (Side 10)

B&O-AKTIE ER DYKKET 75 PCT. FRA TOPPEN

B&O-aktien er faldet helt fra hinanden, og det er "en præstation i sig selv", at selskabet stadigvæk står, mener Danske Banks analytiker. (Side 12)

DANSK SATELLITFIRMA LANDER KONTRAKT MED PENTAGON

Krigsførelse i rummet udgør en stigende trussel, og derfor vil det amerikanske forsvar have det dansk firma Space Inventor til at udvikle overvågning i rummet. Aftalen er en vigtig døråbner, mener direktør. (Side 14-15)

AKTIER NÆRMER SIG MILEPÆL - SENEST BLEV DET AFLØST AF NEDTUR

Prissætningen på amerikanske aktier er nu millimeter fra at overgå niveauer, der ikke er set siden den aktiefest, der fandt sted under coronakrisen med ultralave renter. (Side 16)

VIAPLAY TABER MILLIONER IGEN

Viaplay har tabt 77 mio. kr. og 3 pct. af sine abonnenter på tre måneder. Men omsætningen vokser. (Side 21)

SAXO BANK GÅR PÅ JAGT EFTER NYE EJERE - HYRER FINANSIEL RÅDGIVER

Saxo Bank undersøger sammen med ejerne de strategiske muligheder. Banken har hyret Goldman Sachs til at hjælpe banken med at finde nye ejere. (Side 22)


BERLINGSKE BUSINESS

DANFOSS-KUNDE KÆDES SAMMEN MED BRUD PÅ MENNESKERETTIGHEDERNE

Den amerikanske maskingigant Caterpillar er sat under lup og forbindes med brud på menneskerettighederne i krigen i Gaza. Danfoss har ingen kommentarer til kundeforholdet. (Forside, side 2-3)

RUSLAND SKJULER ULOVLIG OLIETRANSPORT

Russisk olie er sanktionsramt for at begrænse Putins finansiering af krigen i Ukraine. Men nye tricks tages konstant i brug for alligevel at få olien afsat. (Side 7)

FREMTIDIG SAS-EJER AIR FRANCE BLØDER

Det franske flyselskab, der snart kommer til at eje en femtedel af SAS, oplever et kæmpe fald i aktiekursen før OL i Paris. Det sker på grund af færre salg af flybilletter til Paris i perioden for legene og generel nedgang i luftfarten. (Side 8)

BYGGERIET TRODSER RENTESTIGNINGER OG SÆTTER REKORD

Der bliver ikke bygget så meget nyt i øjeblikket, men der er pænt gang i byggeriet på en række andre områder, viser nye tal. Det står i skærende kontrast til krisen i Sverige og Norge. (Side 9)

NY RENTEMELDING FRA ECB GIVER INGEN GRUND TIL PANIK

Der var ingen overraskende rentemeldinger fra Den Europæiske Centralbank (ECB) i Frankfurt. Den toneangivende rente blev fastholdt på 3,75 pct. efter den lille rentenedsættelse i juni. ECB's meddelelse afslører intet om, hvad der skal ske på det næste møde i september. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

STORE DANSKE VIRKSOMHEDER SKYDER MILLIONER AF KRONER IND I AMERIKANSK POLITIK

I et forsøg på at få indflydelse og skubbe myndighedernes beslutninger i en mere gunstig retning bruger virksomheder som Novo Nordisk og Mærsk hvert år større og større beløb på lobbyarbejde i USA. Det er for at være på forkant med et komplekst politisk system. (Forside, side 4-5)

TIDLIGERE RIGSREVISOR ADVARER HAN IGEN OM USA'S STORE GÆLD

David M. Walker var tidligere rigsrevisor i USA, men han forlod jobbet for at advare om udviklingen i de offentlige finanser. Siden er den amerikanske gæld kun vokset - og det kan ende helt galt, hvis der ikke bliver grebet ind. (Side 8-9)

ECB HOLDT RENTEN I RO PÅ RENTEMØDE

Helt som ventet ændrede Den Europæiske Centralbank ikke på sin styringsrente på torsdagens rentemøde. Den ligger fortsat på 3,75 pct. (Side 9)

.\\˙ MarketWire