Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Danske Bank i fokus efter volatil uge - C25 nede 4 pct. siden fredag

19/7 08:23

Der er lagt op til endnu en blandet afslutning på en hektisk og volatil uge, der har været præget af effekterne fra den dramatiske udviklinger i den amerikanske valgkamp, der har overskygget både regnskaber og statstiske nøgletal.

Fredag vil investorerne på det danske aktiemarked koncentrere sig om kvartalsregnskabet fra Danmarks største bank, Danske Bank, mens de spejder efter bedre tider oven på den seneste dages lunkne udvikling, der har ramte de danske aktier med Novo Nordisk som en klods om benet.

Det brede amerikanske aktiemarked faldt 0,8 pct. torsdag, og størstedelen af droppet kom efter dansk lukketid. De asiatiske markeder har reageret med brede kursfald fredag trods et plus i den amerikanske S&P-future på 0,2 pct. Futuren på det tyske DAX-indekset peger i let negativ retning.

Det tyske marked er normalt en god indikator for det danske marked, men med fald i fondsbørsens tungeste papir, Novo Nordisk, på næsten 10 pct. i ugens løb, kan en modreaktion let ændre billedet.

Det danske C25-indeks lukkede torsdag med et plus på 0,3 pct. i 1921,30. Indekset er dog på de første fire handelsdage faldet med 3,8 pct.

Danske Bank har fremlagt regnskab for andet kvartal, og som en række andre banker var spændingen om kvartalstallene begrænset, da en opjustering sidst i juni allerede have lagt forventningerne frem.

Banken fik stærke gebyrindtægter, der sender bundlinjen over forventning, og det stærke finansielle resultat får banken til at sende penge tilbage til aktionærerne, mens en hensigt om mere samtidig luftes. Samlet varsler banken udbytte på over 22 mia. kr.

Danske Bank faldt torsdag 0,3 pct. til 199,55 kr.

NOVO FÅR KURSMÅLSLØFT

Investorerne i Novo Nordisk kan måske se lidt lys for enden af tunnelen i form af et øget kursmål fra storbanken HSBC. Den britiske bank med rødder i Hongkong, øger målet til 1150 kr. fra 1030 kr., mens købsanbefalingen af Novo-aktien gentages. Også Goldman Sachs har løftet Novos kursmål, der nu lyder på 1090 kr. mod hidtil 1070 kr. Også her er anbefalingen "køb".

Novo Nordisk faldt 3,5 pct. torsdag til 887, og dermed kan ugens samlede drop kan gøres op til 9,5 pct.

Ingeniør- og mineudstyrskoncernen FLSmidth har fået skåret en lille bid af kursmålet hos Carnegie, der vurderer potentialet i aktien til 370 kr. mod hidtil 375 kr.

Anbefalingen "hold" fastholdes.

FLSmidth steg 2,0 pct. torsdag til en slutkurs på 341 kr.

ROCKWOOL OPJUSTEREDE

Stenuldskoncernen Rockwool løftede kort før børsens lukketid torsdag forventningerne til 2024.

Analytikerne havde forudset trækket, idet de kaldte den tidligere prognose "konservativ".

Opjusteringen sker efter en stærk udvikling i andet kvartal, og koncernen venter nu en indtjeningsgrad på omkring 17 pct. mod hidtil i omegnen af 15 pct.

De nye forventninger er dog højere, end hvad både Sydbank og Citi havde forudset, og derfor kan det give anledning til at skrue lidt på estimaterne.

Rockwool lukkede i 2976 kr. efter et kursplus på 2,1 pct.

NOBLE VIL AFNOTERES I KØBENHAVN

Boreselskabet Noble ønsker at blive afnoteret fra fondsbørsen i København for at koncentrere sig om noteringen på børsen i New York.

Noble Corporation indeholder det tidligere Maersk Drilling, der fusionere med amerikanske Noble efter udskillelsen fra Mærsk-koncernen.

Noble faldt 0,5 pct. torsdag til 324 kr.

NYT FRA PROTESESELSKAB

Embla Medical, der tidligere var kendt som Össur, meddelte torsdag aften, at det amerikanske Centers for Medicare & Medicaid Services har færdiggjort et nyt forslag, der skal øge adgangen til tilskud til knæproteser for benamputerede.

Ifølge Embla Medical betyder den nye klassificering, at yderligere en stor gruppe amerikanske patienter får adgang til proteserne, som bliver solgt af blandt andet det islandske selskab.

Embla Medical steg 1,1 pct. til 29 kr. torsdag.

.\\˙ MarketWire