Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth-branchefælle skuffer igen på indtjening men ordrer overrasker positivt

19/7 12:48

Den svenske industrikoncern Sandvik skuffede med indtjeningen i første kvartal i april, og nu gør selskabet det igen i regnskabet for andet kvartal.

På de positive side har ordreudviklingen i kvartalet dog været bedre end ventet, og det ser ud til at tilfredsstille investorerne.

Selskabet, der ligesom danske FLSmidth har aktiviteter inden for udstyr til minesektoren, kom ud af kvartalet med en justeret driftsindtjening, EBITA på 5,69 mia. svenske kr.

Det er et fald fra 6,6 mia. svenske kr. i samme kvartal sidste år.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et lidt mindre fald i resultatet til 5,86 mia. svenske kr.

Ordreindgangen i kvartalet på 32,35 mia. svenske kr. var dog bedre end de ventede 31,67 mia. svenske kr.

Ses alene på mineforretningen faldt det justerede resultat 7,3 pct. til 3,36 mia. svenske kr. Her lød analytikerkonsensus på 3,4 mia. svenske kr.

Ordreindgangen i den del af forretningen voksede organisk med 2 pct.

- Fortsat solid efterspørgslen i minedelen, og kvartalet nåede det næsthøjeste niveau for ordreindgang nogensinde, skriver Sandsvik om udviklingen i mineforretningen.

På Stockholmsbørsen ligger Sandsvik-aktien efter regnskabet 2,0 pct. højere, efter at den før offentliggørelsen af regnskabet lå ca. 3 pct. lavere.

I København er aktien i FLSmidth faldet 2,1 pct. til 333,80 kr.

.\\˙ MarketWire