Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Ny nedtur sluttede volatil uge - Crowdstrike fik høvl for it-nedbrud

22/7 06:32

Mismodet på Wall Street hang fortsat ved fredag, hvor et globalt it-nedbrud fyldte meget i nyhedsstrømmen, og aktierne slog bak for tredje handelsdag på stribe.

Anderledes positivt ser det ud mandag morgen. Futures inidekerer stigninger i de tre store aktieindeks på 0,1-0,3 pct., når markedet åbner i New York efter weekenden.

Crowdstrike var særligt påvirket fredag, da det var en opdatering af antivirussoftware fra selskabet, der tilsyneladende var baggrunden for nedbruddet, men også Microsoft, hvis styresystemer lukkede ned som følge af opdateringen, var under lup.

Fra regnskabsscenen var der nyt fra blandt andet Netflix og American Express, inden der i næste uge for alvor kommer fut i regnskabssæsonen med rapporteringer fra blandt andet flere store teknologinavne.

Med til at trække ned fredag var det også, at den amerikanske regering løftede sine vækstmål for 2024, mens også prognosen for inflationen blev skruet et godt stykke op. Det taler umiddelbart for restriktive renter hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i længere tid.

S&P 500-indekset faldt med 0,7 pct., Nasdaq-indekset bakkede 0,8 pct., og Dow Jones-indekset satte sig 0,9 pct.

Efter en særdeles volatil uge med en række rekorder til at starte med og relativt store fald efterfølgende så investorerne også allerede fredag i spænding frem mod næste uges regnskabsstorm.

- Den næste uge bliver afgørende for regnskabssæsonens retning på kort sigt med mange store teknologiselskaber, der rapporterer, siger Glen Smith, der er administrerende direktør hos GDS Wealth Management, til Bloomberg News.

- Hvis vi ser en kombination af stærk indtjening hos teknologiselskaberne og en faldende inflation, kan det vende markedets svaghed og starte et nyt hop opad for aktierne, fortsætter han.

CROWDSTRIKE STRAFFET FOR NEDBRUD

Blandt enkeltaktierne var der allermest fokus til Crowdstrike fredag, efter at selskabets softwareopdatering fik skylden for det verdensomspændende nedbrud, der voldte problemer i blandt andet lufthavne, supermarkeder og banker.

Aktien endte med et fald på 11,1 pct. til 304,96 dollar.

Også Microsoft var med i den røde kolonne, da den fejlbehæftede opdatering ramte computere udstyret med softwareselskabets styresystemer.

Aktien faldt med 0,7 pct. til 437,09 dollar.

NETFLIX ENDTE MED RØDE ØRER EFTER FLERE UDSVING

Streamingtjenesten Netflix kunne ikke rigtigt finde det rigtige ben at stå på i børsmæssig forstand, efter at det sene regnskab for andet kvartal torsdag aften viste en klart stærkere vækst i betalende abonnenter i kvartalet, end det var ventet blandt analytikerne og en bedre end ventet indtjening i perioden.

Malurten i bægeret var en lidt svagere end ventet prognose for omsætningen i tredje kvartal og en fortsat lidt skuffende prognose for omsætningsvæksten i hele regnskabsåret trods en opjustering i forbindelse med regnskabet.

Det sendte i første omgang aktien ned i eftermarkedet torsdag, men i fredagens ordinære handel var Netflix flere gange oppe at snuse til positivt terræn. Det hele endte dog med et fald på 1,5 pct. til 633,34 dollar.

For American Express blev en positiv umiddelbar reaktion på regnskabet for andet kvartal før markedets åbning vekslet til et tungt fald.

Det skyldts særligt planer om klart øgede investeringer i marketing, som blev luftet på en efterfølgende telekonference, og som bekymrede investorerne, der ellers først glædede sig over klart lavere end ventede omkostninger i andet kvartal.

Det betød nemlig også en bedre end ventet indtjening og en opjustering af prognosen for hele året.

American Express-aktien faldt alligevel med 2,7 pct. til 242,52 dollar.

.\\˙ MarketWire