Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

PBoC reducerer den korte rente for at støtte økonomien efter svag vækst

22/7 06:34

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, reducerer den korte rente for første gang i næsten et år. Trækket skal støtte økonomien efter skuffende vækst.

Den syv-dages omvendte reporente sænkes med 10 basis point til 1,7 pct. for at "optimere den åbne markedsoperationsmekanisme og øge den finansielle støtte til økonomien".

De kinesiske banker fulgte op med at sænke deres benchmark udlånsrenter og primærrenter med 10 basispoint hver.

Rentereduktionerne sker i kølvandet af skuffende data i sidste uge, som viste at den økonomiske vækst aftog i andet kvartal til det laveste tempo siden covid-19 lagde økonomien ned.

Tiltaget kommer også kort efter at kommunistpartiets top var samlet til det tredje plenum for at fastlægge de finansielle og økonomiske rammer for de kommende år.

Men referatet fra mødet signalerer ikke specifikke ændringer i den langsigtede plan for verdens næststørste økonomi, men er indbundet i floskler som "investeringer i højteknologisk fremstilling" og "videnskabelig innovation".

- People's Bank of China ventede ikke på, at Federal Reserve skulle reducere først. Det afspejler, at de sandsynligvis anerkender det nedadgående pres på den kinesiske økonomi, så de er nødt til at gøre noget for at løse udfordringerne på hjemmebanen, siger cheføkonom Zhang Zhiwei fra Pinpoint Asset Management i Shanghai til Bloomberg News.

Syvdages-renten ses som den fremtidige benchmarksats, da centralbankens i de seneste uger har signaleret et skifte i retning af den kortfristede rente som pejlemærke for markedet i lighed med andre store centralbanker såsom den amerikanske centralbank, Federal Reservere.

Trækket reducerer betydningen af den hidtidige et-årige benchmark, der er kendt som den mellemfristede udlånsfacilitetsrente.

Det lange primærrente har været brugt af bankerne med en præmie over den mellemfristede udlånsfacilitetsrente.

Effekten af rentenedsættelserne vil ifølge økonomer sandsynligvis være begrænset, da det næppe vil være nok til at stimulere husholdningernes og virksomhedernes lånelyst betydeligt.

I stedet peges der på behovet for stærkere finanspolitisk stimulans, da både det offentliges forbrug og privatforbruget har været svagt i år.

.\\˙ MarketWire