Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA's præsident Joe Biden trækker sig fra valgkampen

22/7 06:34

USA's præsident, Joe Biden, trækker sig som præsidentkandidat og stiller ikke op ved valget i november. Det skriver han på X.

- Det har været min hensigt at søge genvalg, men jeg mener, at det er i mit partis og mit lands interesse, at jeg trækker mig og kun retter mit fokus på at opfylde mine pligter som præsident i resten af min embedsperiode skiver Biden.

Biden peger i stedet på vicepræsident Kamala Harris som Demokraternes præsidentkandidat, skriver han på X.

- I dag ønsker jeg at give min fulde støtte til Kamala, skriver Biden, som tilføjer, at han vil tale til nationen i den kommende uge.

Biden har været USA's præsident siden 20. januar 2021, efter at han besejrede sin forgænger, republikaneren Donald Trump, ved præsidentvalget i 2020.

Biden er den første siddende præsident siden 1968, som ikke søger genvalg, selv om han har muligheden for det.

Siden en tv-debat mod Trump 27. juni har Biden været under stigende pres for at trække sig ud af valgkampen, da mange af hans partifæller mener, at han ikke længere kan overkomme præsidentposten.

Adskillige demokratiske senatorer og over 30 medlemmer af Repræsentanternes Hus er kommet med direkte opfordringer til den 81-årige præsident om at opgive sin valgkamp.

Selv den tidligere præsident Barack Obama og den tidligere formand for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi har udtrykt tvivl om Bidens chancer for at slå Trump i valgkampen.

Den fremtrædende demokratiske senator Chuck Schumer hylder Bidens beslutning og kalder ham en "sand patriot", fordi han har truffet beslutningen om overlade valgkampen til en anden.

Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Hakeem Jeffrie, roser Joe Biden som en af de bedste ledere i USA's historie.

Jeffrie kommenterer ikke Bidens fremhævelse af Kamala Harris, men han fastslår blot, at USA er blevet et bedre land, fordi præsident Joe Biden har ledet det med "intellekt, stil og værdighed. Vi er for evigt taknemmelige".

/ritzau/AFP