Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Coloplast og storbanker har udsigt til grøn dag efter analysenyt

22/7 08:23

Coloplast kan sammen med storbankerne Nordea og Danske Bank få medvind fra opløftende nyt fra analytikerkorpset.

Øget medvind til de tre aktier kan give C25-indekset et ekstra boost efter fredagens solide plus på 0,9 pct. til 1939,44.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, trak sig søndag fra præsidentvalgkampen og anbefalede sin vicepræsident, Kamala Harris, som præsidentkandidat.

- Det betyder øget usikkerhed om udfaldet af valget, men de finansielle markeder har foreløbig reageret afdæmpet, konstaterer Jyske Bank i sin morgenberetning.

Mandag morgen stiger futures for de ledende indeks i både USA og Europa. Det toneangivende tyske DAX-indeks indikeres op med 0,3 pct., og i USA ligger børserne til at åbne med stigninger på mellem 0,2 og 0,5 pct.

COLOPLAST I KRIDTHUSET HOS BARCLAYS

Coloplast, der fredag faldt 0,9 pct. til 857,60 kr., har fået løftet anbefalingen til "overvægt" fra "ligevægt" hos britiske Barclays, der samtidig har forhøjet kursmålet til 1015 kr. fra 880 kr.

Anbefalingsløftet kommer godt og vel en måned før Coloplasts regnskab for tredje kvartal af den forskudte regnskabsperiode 2023/24.

NORDEA OG DANSKE BANK FÅR POSITIV ANALYTIKERNYT

De største banker i C25-indekset har allerede aflagt regnskab og efter mandagens regnskab har Nordea fået sat sin anbefaling op til "køb" fra "hold" hos Jefferies, der fastholder kursmålet på 92,50 kr.

Kursmålet indikerer et potentiale på 17,7 pct. i forhold til fredagens lukkekurs i 78,60 kr., der kom efter et fald på 0,8 pct. på dagen.

Danske Bank aflagde sit regnskab fredag morgen, der foruden at vise en større bundlinjevækst end ventet bød regnskabet også på en nyhed om større udlodning til aktionærerne.

Det vurderes, at Danske Banks aktionærer kan se frem til en udlodning gennem udbytte og aktietilbagekøb på omkring 27 mia. kr. i 2024.

Meldingen blev godt modtaget af investorerne, der sendte aktien 7,7 pct. højere til 214,90 kr. på dagen.

Hos finanshuset Arctic Securities bliver regnskabet også godt modtaget, da analytiker Roy Tilley har hævet sit kursmål for aktien til 245 kr. fra 230 kr. med en gentagelse af anbefalingen "køb".

NOVOS ÆRKERIVAL FÅR GODKENDT FEDMEMIDDEL I KINA

Novo Nordisk kan skæve til Kina, hvor konkurrenten Eli Lilly har fået godkendt sit fedmemiddel Mounjaro.

Det sker, mindre end en måned efter at Novo Nordisk har fået Wegovy godkendt i landet, og omtrent to måneder efter godkendelsen af Mounjaro til diabetesbehandling.

Fredag var en god dag for Novo-aktien, der steg 2,2 pct. til 906,10 kr., hvilket kom efter et par grimme dage med fald på 3,5 pct. torsdag og 5,3 pct. onsdag efter nyt fra konkurrenten Roche, der har et lovende fedmemiddel på vej.

.\\˙ MarketWire