Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Algeriet planlægger elkabel under Middelhavet til Europa

22/7 15:32

Algeriet planlægger at eksportere elektricitet til Europa via et elkabel under Middelhavet.

Det statsejede olieselskab Sonatrach og forsyningsselskab Sonelgaz ventes at underskrive kontrakter med udenlandske partnere om at eksportere elektricitet til Europa.

Det rapporterer landets statsradio med henvisning til en meddelelse fra energi- og mineminister Mohamed Arkab, skriver Bloomberg News mandag.

Kablet vil eksportere elektricitet, der er genereret fra både naturgas og vedvarende kilder.

I slutningen af maj signalerede den italienske premierminister Georgia Melonis regering ifølge rygter støtte til en ambitiøs plan om at eksportere billig grøn energi fra Nordafrika til Europa.

Projektet opfordrer til installation af solpaneler i Tunesien og Algeriet, hvor den producerede energi derefter eksporteres til de italienske regioner Toscana og Ligurien via undersøiske kabler, skrev Bloomberg News i slutningen af maj med henvisning til projektdokument.

Projektet, der går under navnet Medlink, vil kunne levere 8 pct. af Italiens årlige elforbrug, viser projektdokumentet.

Danske NKT producerer undervands elkabler, men det samme gør også den store italienske konkurrent Prysmian samt franske Nexans.

.\\˙ MarketWire