Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

UBS ser olieprisen stige mere end 10 pct. i løbet af de kommende uger

22/7 16:36

Lavere råolieeksport fra Opec+ bør hjælpe med at stramme oliemarkedet og løfte priserne til 90 dollar per tønde i løbet af de kommende uger.

Det vurderer analytikere fra UBS ledet af Giovanni Staunovo ifølge Bloomberg News.

Eksporten fra Opec-landene er faldet i denne måned fra de allerede lave niveauer i juni, idet varmt vejr i Mellemøsten har understøttet olieefterspørgslen i medlemslandene.

Yderligere påpeges det også, at faldet i den russiske eksport er større end normalt, hvilket ifølge UBS' analytikere tyder på, at landet foretager produktionsnedskæringer for at kompensere for overskridelsen af landets Opec+-kvote.

De seneste data indikerer dog, at Ruslands produktion ligger over landets kvote og at der ikke er foretaget nogen kompensationsnedskæringer endnu.

- Bekymringer om olieefterspørgsel er fortsat drevet af svage kinesiske nøgletal, men vi mener, at dette opvejes af styrke andre steder, og efterspørgslen er generelt sund, vurderer UBS' analytikere ifølge Bloomberg News.

Den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag eftermiddag med et fald på 1,0 pct. i 81,79 dollar og den amerikanske referenceolie, WTI, ligger med et minus på 0,9 pct. i 79,39 dollar.

.\\˙ MarketWire