Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Teknologi i top på grønt marked efter Biden-exit - Crowdstrike droppede

23/7 06:32

Joe Bidens farvel til præsidentvalget i USA fik mandag en varm velkomst på aktiemarkedet, hvor investorerne fra ugens start sendte alle tre ledende indeks i det amerikanske i vejret.

Lidt mere lunkent ser det ud tirsdag morgen. Futures indikerer kursfald på 0,1-0,3 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Der var længe blevet bygget op til nyheden om præsidentens farvel til kampen om genvalg oven på en mislykket tv-debat mod Republikanernes modkandidat, Donald Trump, i juni, der efterfølgende fik flere topfolk fra Joe Bidens eget bagland til at anbefale præsidenten at træde tilbage.

Men derfor var det alligevel en stor overraskelse for mange, da tilbagetrækningen så officielt kom søndag, hvor Joe Biden i stedet anbefalede vicepræsident Kamala Harris som den nye spidskandidat for Demokraterne.

Hun har siden modtaget opbakning fra en række topdemokrater og har ifølge de fleste iagttagere en lidt bedre chance for at slå Donald Trump ved valget i november, selv om Republikanernes kandidat, der var præsident før Joe Biden, stadig er favorit.

- Donald Trump er stadig den solide favorit til at vinde præsidentvalget, men odds i markedet tyder på, at han har en lidt lavere sandsynlighed for at slå Harris frem for Biden. Harris vil have en reel chance for at sælge sig selv til den amerikanske offentlighed i den anden præsidentdebat, der i øjeblikket er planlagt til den 10. september, selv om Trump-kampagnen skulle trække sig fra debatten, fordi Trump ikke ønsker direkte konfrontation med den tidligere advokat, siger Paul Ashworth, der er cheføkonom for Nordamerika hos Capital Economics, til nyhedsbureauet Reuters.

S&P 500-indekset steg mandag med 1,1 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks blev løftet med 1,6 pct. Dow Jones-indekset steg 0,3 pct.

TEKNOLOGI VAR ATTER I KRIDTHUSET

De tunge fald over de sidste tre handelsdage i sidste uge havde særlig forankring i teknologiafdelingen, hvor investorerne i stor stil smed aktierne fra sig.

Men med mandagens markedsvending var flere af de store teknologinavne igen tilbage i varmen. Eksempelvis steg Nvidia med 4,8 pct. til 123,54 dollar, Meta Platforms blev løftet med 2,2 pct. til 487,40 dollar, og Googles moderselskab, Alphabet, gik 2,2 pct. frem til 183,33 dollar.

Til gengæld var Crowdstrike fortsat i skammekrogen, efter at en fejlbehæftet opdatering af selskabets antivirussystem fredag var medvirkende til et stort globalt it-nedbrud, der skabte voldsomme udfordringer i blandt andet lufthavne, supermarkeder og banker verden over.

Aktien faldt mandag med 13,5 pct. til 263,94 dollar efter sit dyk på 11,9 pct. fredag.

I denne uge kommer netop flere af teknologikæmperne i fokus, idet der venter regnskaber fra selskaber som Alphabet og Tesla.

Mandag var der dog ingen større navne på tapetet.

VERIZON SENDT NED EFTER NEUTRALT REGNSKAB

Til gengæld var telekæmpen Verizon på scenen før markedets åbning, og det var med tal stort set helt på linje med det ventede for andet kvartal - dog med en marginal skuffelse i omsætningen.

Samtidig fik Verizon lidt mindre kundevækst end ventet inden for internetforretningen, men for hele året fastholdes indtjeningsforventningerne, hvor midtpunktet er en spids over konsensus inden regnskabet for andet kvartal.

Alligevel faldt aktien med 6,0 pct. til 39,10 dollar.

Hos legetøjsselskabet Mattel var der til gengæld vind i sejlene, efter at selskabet ifølge nyhedsbureauet Reuters mandag modtog et købstilbud fra en kapitalfond med opbakning fra franske LVMH. Det kunne investorerne godt lide, og selv om en talsperson fra Mattel i lidt afvisende vendinger udtrykte stor tillid til selskabets evner på egen hånd, steg aktien med 15,2 pct. til 18,70 dollar.

Koldere luft var der omkring luftfartsselskabet Delta Air Lines, der faldt med 3,5 pct. til 43,84 dollar.

Delta har stadig knas med computerne efter fredagens nedbrud, og det betød mere end 700 aflysninger mandag - langt flere end rivalerne. Og samtidig varslede Delta ifølge Bloomberg News flere aflysninger forude i løbet af ugen.

.\\˙ MarketWire