Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kamala Harris' kampagnestab: Vi har flertal af delegerede

23/7 06:35

USA's vicepræsident, Kamala Harris, har opnået opbakning fra nok delegerede til at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Det siger unavngivne kilder fra hendes kampagnestab til Reuters natten til tirsdag dansk tid.

En optælling fra det amerikanske nyhedsbureau AP viser, at Harris har 2538 delegeredes støtte. Det er mere end størstedelen og dermed nok til, at hun kan blive kandidat.

Optællingen er dog uofficiel, siger AP, da de delegerede kan stemme frit, når partiet formelt vælger sin præsidentkandidat. Nyhedsbureauet understreger dog samtidig, at ingen af de delegerede pegede på en anden kandidat en Harris.

57 sagde, at de stadig ikke havde besluttet, hvem de ville pege på.

I det amerikanske præsidentvalg kan de to store partier, Republikanerne og Demokraterne, kun stille med én kandidat hver.

Harris talte mandag første gang til offentligheden, efter at præsident Joe Biden gjorde det klart, at han ikke ville søge genvalg og i stedet bakkede op om, at Kamala Harris skal blive hans efterfølger.

Præsidentens støtte afgør ikke, hvem der bliver Demokraternes præsidentkandidat. Det afgør de delegerede, som selv vælges i delstaternes primærvalg.

Bestyrelsesformanden for Demokraterne, Jaime Harrison, sagde natten til tirsdag dansk tid, at man kan påbegynde afstemningen om den demokratiske nominering allerede 1. august, hvis én kandidat har opbakning fra mindst 300 delegerede.

Han lovede i den forbindelse, at partiet vil have udnævnt både en præsidentkandidat og en vicepræsidentkandidat den 7. august.

Kandidaten får dermed knap tre måneder til at føre valgkamp mod Donald Trump, som er tidligere præsident og den nominerede kandidat fra Republikanerne.

/ritzau/