Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kamala Harris' kandidatur kan formaliseres allerede 1. august

23/7 06:34

USA's vicepræsident, Kamala Harris, kan allerede 1. august blive udpeget som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat, hvis hun får opbakning fra mindst 300 af partiets delstatslige delegerede.

Det siger partiets bestyrelsesformand, Jamie Harrison, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Harrison siger, at partiet uanset hvad vil udnævne en kandidat inden 7. august.

Han siger, at det inden for samme tidsramme vil være muligt at udpege en kandidat til posten som vicepræsident.

I det amerikanske præsidentvalg kan de to store partier, Republikanerne og Demokraterne, kun stille med én kandidat hver.

Processen med at vælge en kandidat foregår gennem en række primærvalg, hvor partimedlemmer i delstaterne stemmer på personer, også kaldet delegerede, som har bekendt, hvem de vil pege på som partiets præsidentkandidat.

Langt de fleste af Demokraternes delegerede er gået til primærvalg på at ville pege på Joe Biden, men de er ikke juridisk bundet til at pege på ham.

De er kun bundne af deres egen overbevisning og kan derfor sagtens pege på eksempelvis Kamala Harris.

Harris ligner for nuværende den klare favorit til at vinde sit partis nominering.

Hun sikrede støtte fra den siddende præsident, Joe Biden, da han søndag meddelte, at han dropper sit forsøg på at blive genvalgt.

Hun har også fået offentlig opbakning fra både Nancy Pelosi, som er formand emerita for Repræsentanternes Hus og en af partiets absolutte ledende skikkelser.

Desuden har flere højtprofilerede demokrater, som selv blev diskuteret som bud på præsidentkandidater for partiet, offentligt erkendt deres støtte til Kamala Harris.

Det er blandt andet Gavin Newsom, som er guvernør for delstaten Californien, og guvernøren for Pennsylvania, Josh Shapiro.

Det amerikanske præsidentvalg foregår 5. november.

/ritzau/