Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Harris' kampagne samler 81 millioner dollar ind på 24 timer

23/7 06:34

Demokratiske bidragydere har i de første 24 timer af Kamala Harris' præsidentkampagne doneret 81 millioner dollar til hendes valgkamp.

Det oplyser Harris' kampagnefolk i en pressemeddelelse.

- Team Harris har indsamlet 81 millioner dollar i de første 24 timer. Det lægges oveni beholdningen, som allerede lyder på næsten en kvart milliard i bidrag i denne valgkamp, lyder det i pressemeddelelsen.

Kampagneholdet hævder desuden, at det er "det største indsamlede beløb på et døgn" i en kampagne for en præsidentkandidat.

Beløbet svarer til cirka 555 millioner kroner.

Harris er USA's vicepræsident, men fik opbakning til at stille op som præsident for Demokraterne, da præsident Joe Biden søndag aften meddelte, at han ikke ville stille op til genvalg.

Støtten er ikke ensbetydende med, at Kamala Harris bliver partiets kandidat til valget i november.

Men hun har fået støtte fra adskillige demokratiske profiler, heriblandt Josh Shapiro, guvernør for delstaten Pennsylvania, og Gavin Newsom, guvernør for Californien, som også blev betragtet som mulige kandidater.

Det hører dog med til historien, at der stadig er profiler i partiet, som helst ikke så, at Kamala Harris' klappes ind som præsidentkandidat uden modkandidater.

Chuck Schumer, som leder partiets gruppe i Senatet, har afvist at give sin opbakning til Harris. Flere bidragsydere ser også helst, at partiets nominering ikke går til Kamala Harris', uden at der har været et reelt valg.

Harris har dog flere store bidragsydere bag sig.

Alex Soros, hvis far er milliardæren og filantropen George Soros, har opfordret offentligheden til at "samle sig bag Kamala Harris og slå Donald Trump".

Sorosfamilien er kendt for at være store bidragsydere til Demokraterne. Når den står på valgkamp i USA, sender de som regel tocifrede millionbeløb til partiet.

Demokraternes præsidentkandidat bliver formelt udnævnt ved partiets konvent i Chicago, som løber af stablen 19. august.

/ritzau/AFP