Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positive vinde fra Wall Street giver medvind

23/7 06:42

De asiatiske aktiemarkeder vender rundt, efter manda at have ramt en måneds lavpunkt. Og igen er det teknologiaktierne, der trækker markedet frem.

Dermed følger de asiatiske investeror op til mandagens tech-drevne opsving på Wall Street, og især halvlederaktierne har taget føringen.

Markederne reagerer ikke meget på præsident Joe Bidens tilbagetrækning fra valgkampen i USA, men i stedet ser investorer frem til dagens regnskaber fra Tesla og Alphabet, der fremlægges efter slutklokken har lydt i New York. Begge aktier steg kraftigt mandag.

- Risikostemninger og demokraternes støtte til Kamala Harris ser ud til i det mindste at at være solid. Hvad, vi mangler at se, er, om den positive rotation vil få kursgevinster til at filtrere ned til det mere brede marked, siger økonomen Vishnu Varathan fra Mizuho i Tokyo ifølge Reuters.

Især Taiwans børsmarked er i vælten efter fem dage med stryg. Taipei-børsens mange halvlederaktier med TSMC i spidsen tager føringen.

TSMC stiger 3 pct. efter at være droppet 8,3 pct. over de foregående fire dage.

Taiex-indekset øger 2,3 pct. og er med til at løfte MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan med 0,6 pct.

Også de sydkoreanske chipproducenter Samsung og SK Hynix er med på vognen, da investorerne ryster de politiske risici af sig og i stedet ser på den ekstremt stærke efterspørgsel.

- Vi mener, at afhængigheden af asiatiske chipproducenter er så stor, at de ikke kan erstattes af potentielle amerikanske modparter i en rum tid, siger økonom Min Joo Kang fra ING i Seoul ifølge Reuters.

Kospi-indekset i Seoul stiger 0,5 pct.

Mindre optimistisk ser det ud i Tokyo. Investorerne startede tirsdagen på den grønne gren, men optimismen er aftaget i løbet af dagen, og Nikkei-indekset har skiftet farve til rød.

Nikkei-225 indekset er uændret, mens Topix-indekset øger 0,1 pct.

I Singapore stiger Strait Times indekset 0,5 pct. og på børsen i Sydney står ASX-indekset til at lukke med en gevinst på 0,6 pct.

I Kina er investorernes skuffelse over udeblevne støttetiltag fremherskende.

Referatet fra det tredje plenum signalerer ikke specifikke ændringer i den langsigtede plan.

Shanghai Composite-indekset falder 0,6 pct., og blue-chipindekset CSI 300 dropper 1,1 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks begrænser tabet til 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer kursfald i New York senere på dagen med drop på 0,1-0,3 pct. i de tre store aktieindeks.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
0,0
Topix+0,1
Hongkongs Hang Seng-0,1
China Shanghai Composite-0,6
China CSI 300
-1,1
Taiwan Taiex+2,3
Sydkoreas Kospi+0,5
Indiens BSE Sensex0,0
Singapores STI +0,5
Sydney ASX 200+0,6

.\\˙ MarketWire