Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV-rival oplever stigende efterspørgsel på luftfragt oven på uro i Det Røde Hav

23/7 07:43

Den schweiziske DSV-konkurrent Kuehne + Nagel kom bedre ud af andet kvartal end ventet i markedet, da forstyrrelserne omkring Det Røde Hav har fået kunderne til at efterspørge luftfragt.

Det leverer Kuehne + Nagel - og også DSV - og det sikrede i april, maj og juni både et salg og et driftsoverskud over analytikernes forventninger, skriver Dow Jones.

Uro i Det Røde Hav har i 2024 betydet, at fragtselskaber til havs har måttet sejle syd om Afrika frem for via Suez-kanalen og Det Røde Hav, da houthibevægelsen fra Yemen har skudt efter skibe i området.

Det har skabt mangel på skibe i området, men med en fortsat umættelig efterspørgsel.

Samtidig er indtjeningen i andet kvartal understøttet af omkostningsbesparende tiltag, oplyser Kuehne + Nagel.

- Vi er godt positioneret til en ventet højere efterspørgsel i andet halvår, og vi venter at realisere yderligere fra effektivitetsoptimeringer, siger Kuehne + Nagels topchef, Stefan Paul, i regnskabet.

Det schweiziske selskab omsatte i andet kvartal for 6,05 mia. schweizerfranc, hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet 5,83 mia. schweizerfranc.

For indtjeningen var der tale om et overskud på 402 mio. schweizerfranc mod ventet 397,1 mio. schweizerfranc.

På begge poster er det luftfragten, der trækker den positive overraskelse i hus, mens både omsætningen og indtjeningen fra forretningen til havs skuffede.

.\\˙ MarketWire