Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Et tronskifte på aktiemarkedet kan være på vej - små selskaber slår "magnificent seven"

23/7 10:12

Giganter som Nvidia, Apple, Alphabet og Microsoft - der er en del af de såkaldte "magnificent seven" - har de seneste år næsten egenhændigt været ansvarlig for fremgangen i det brede aktiemarked. Men nu er der ved at ske et bemærkelsesværdigt skifte.

De mindre selskaber vinder frem, og i sidste uge slog afkastet hos de mindre aktier det brede S&P 500-indeks på tværs af syv handelsdage med den største margen siden april 2001.

Det skriver Wall Street Journal.

Hen over den sidste måned har indekset Russell 2000, der huser de mindre amerikanske aktier, givet et afkast på 9,8 pct., mens S&P 500 er steget 1,7 pct.

Udviklingen kommer bag på flere af de investorer, som Wall Street Journal har talt med, og nu forsøger investorerne at finde ud af, om der er tale om en engangsforestilling, eller om der er et større skifte på vej.

En del af forklaringen kan ifølge avisen måske findes i udsigten til snarlige rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank.

De stigende renter - og den efterfølgende fastholdelse - fik investorerne til at søge tilflugt i de store selskaber, mens de mindre og ofte mere rentefølsomme virksomheder blev fravalgt.

Men med vedvarende tegn på, at inflationen for alvor er aftagende i USA, kan markedsdeltagerne igen have fået blod på tanden.

- Hvem har gavn af, at renterne bliver sænket? Det har dem, der led mest skade, da renterne steg, og det er dybest set de svagere spillere, siger Raheel Siddiqui til Wall Street Journal.

Samtidig kan det nærtstående amerikanske præsidentvalg have spillet en vigtig rolle. Den tidligere præsident Donald Trump ser fortsat ud til at være klar favorit, selv om Joe Bidens beslutning om at trække sig har givet større usikkerhed om udfaldet.

Ikke desto mindre venter flertallet fortsat en valgsejr til Trump, og at det vil medføre mindre striks regulering og måske lavere skatter.

Om der er tale om et decideret tronskifte på aktiemarkedet vil blive mere tydeligt hen over de næste uger, når de amerikanske regnskaber begynder at tikke ind.

- Indtjeningsvæksten kommer til at være en afgørende faktor i forhold til, om trenden vil forsætte, siger Sumali Sanyal, der er seniorporteføljeforvalter hos Xponance, til Wall Street Journal.

I denne uge bliver sløret løftet for, hvordan det er gået Alphabet og Tesla i andet kvartal, mens knap 300 selskaber i Russell 2000 også aflægger tal. I næste uge venter der regnskaber fra Microsoft, Meta, Apple og Amazon.

Ifølge Wall Street Journal venter analytikerne, at de syv kæmper i The Magnificent Seven vil løfte indtjeningen med 28 pct. i andet kvartal, mens Russell 2000-selskaberne i gennemsnit vil vise en vækst på knap 18 pct.

Link til originalartikel:
https://www.wsj.com/finance/stocks/a-stock-market-rotation-of-historic-proportions-is-taking-shape-da9b6546?st=03w0aloi93510pa

.\\˙ MarketWire