Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: GN og DSV i hver sin ende efter schweiziske indslag

23/7 11:25

GN fortsætter tirsdag ved middagstid i C25's øvre lag, efter at den schweiziske konkurrent, Logitech, har opjusteret forventningerne. Hos DSV er reaktionen modsat, efter at schweiziske Kuehne + Nagel er kommet med regnskab, der ellers på overfladen slog forventningerne.

C25 stiger ved middagstid 0,2 pct. til 1958,72.

- Det er rimelig stille og roligt med et lille plus i Danmark og omkring nulpunktet i Europa, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

- Regnskaberne begynder at spille ind - især de store techselskaber med Alphabet og Tesla i eftermarkedet i aften, tilføjer han.

Også Rockwool stråler efter et par løftede kursmål, og Zealand Pharma gør sammen med Novo Nordisk et vist comeback, efter at fedmeaktierne fik baghjul i sidste uge af en lovende fedmepille fra Roche i Schweiz.

Førstnævnte stiger 3,7 pct. til 912,50 kr., og Novo øger 1,0 pct. til 918,10 kr.

GN OG DSV I HVER SIN RETNING

Investorerne i GN glæder sig tirsdag over regnskabet fra schweiziske Logitech, der har opjusteret forventningerne til sit forskudte regnskabsår 2024/25.

De to selskaber konkurrerer blandt andet på området for headsets samt på gaming-området, hvor GN er repræsenteret i form af Steelseries.

Både salget inden for gaming og til det professionelle segment slog forventningerne i Logitechs første kvartal.

GN stiger 1,6 pct. til 178,70 kr.

Imens må DSV tage til takke med en placering nær bunden i C25, efter at konkurrenten Kuehne + Nagel ellers har leveret et regnskab med en indtjening over forventning.

Kvartalsrapporten er dog blevet finkæmmet af analytikerne, der finder pengestrømmene til den skuffende side. Derudover var den positive overraskelse drevet af luftfragten, mens der til søs var tale om en skuffelse.

- Der er større kapitalbinding, i og med at der er længere fragtveje til havs, da man skal ned omkring Sydafrika. Der er lidt på pengestrømmene, der skuffer, siger Martin Munk.

Onsdag kommer DSV selv med regnskab for andet kvartal.

DSV viger 1,2 pct. til 1199 kr.

LAVERE KURSMÅL TIL DFDS

Rederiet DFDS har fået reduceret kursmålet hos både SEB og Nordea efter selskabets nedjustering mandag.

Hos SEB er kursmålet nu 270 kr. mod hidtil 290 kr. med den fortsatte anbefaling "køb". Hos Nordea lyder kursmålet på 239 kr. mod 285 kr. - også med anbefalingen "køb".

DFDS stiger 0,2 pct. til 184,30 kr. efter et dyk på 7,9 pct. mandag.

Også ISS har fået branchenyt tirsdag i form af Compass Groups regnskab. Det britiske selskab, der primært konkurrerer med ISS på madserviceområdet, overraskede positivt med en opjustering efter et stærkt regnskab.

Reaktionen er dog afmålt for aktien i ISS, der stiger 0,2 pct. til 125,80 kr.

KURSMÅLSLØFT TIL GENMAB OG ROCKWOOL

Genmab har fået skruet kursmålet op til 2378 kr. fra 2242 kr. hos amerikanske Goldman Sachs, der dog gentager anbefalingen "neutral".

Aktien stiger 1,2 pct. til 1904 kr.

Imens har Rockwool fået løftet kursmålet hos både Jyske Bank og Carnegie efter sidste uges opjustering af forventningerne.

Jyske Bank har nu et kursmål på 3300 kr. fra 3100 kr. - stadig med anbefalingen "køb" - og Carnegie har sat kursmålet til 3200 kr. fra 3000 kr. Her er anbefalingen imidlertid "hold".

Isoleringskoncernen øger 1,7 pct. til 2934 kr.

Embla Medical har opjusteret forventningerne til hele 2024 efter et rekordhøjt salg i andet kvartal. Stigningen var drevet af en stærk udvikling i blandt andet proteseforretningen. Koncernen venter nu en organisk vækst på 6-8 pct. og en driftsmargin på omkring 20 pct.

Proteseproducenten, der tidligere er kendt under navnet Össur, går frem med 3,1 pct. til 30,20 kr.

.\\˙ MarketWire