Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: SAP blæste til vejrs efter regnskab i svagt grønt Europa

23/7 17:52

Tirsdag sluttede med et beskedent plus til det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, mens retningen på de tre ledende indeks i Europa var uens med fald til franskmænd og englændere, mens SAP hjalp med at holde humøret oppe i Tyskland, hvor DAX indekset steg 0,8 pct.

Det brede indeks, der steg 0,1 pct. til godt 515 har nu taget retning mod en positiv juli efter usikkerhed blandt andet knyttet til det franske valg i juni sendte aktierne i Europa ned.

SAP BLÆSTE OP

Blandt Stoxx 600-vinderne var SAP i den fine ende efter sent mandag at have leveret regnskab.

God gang i forretningen for kunstig intelligens og en fortsat disciplineret indsats med en transformation af selskabet baner vejen for endnu bedre indtjening i 2025 end tidligere ventet for den tyske softwarekæmpe, fremgik det af regnskabet.

Selve andet kvartal endte stort set som ventet blandt analytikerne, når man måler på hovedposterne i regnskabet og sammenholder med estimater indsamlet af Bloomberg News.

Men med det nuværende momentum og mere medvind forude ser SAP nu et driftsoverskud på 10,2 mia. euro næste år mod tidligere ventet 10 mia. euro.

I andet kvartal voksede toplinjen i SAP's cloud-forretning med 25 pct. til 4,15 mia. euro.

For 2024 fastholdes prognosen om et driftsoverskud på 7,6-7,9 mia. euro.

SAP-aktierne endte 6,9 pct. højere i 196,27 euro.

PORSCHE KØRTE NED

I den tungere ende endte Porsche, der faldt 3,1 pct. til 41,39 euro, efter at selskabet oplyste, at manglen på dele kan få bilproducenten til helt at stoppe produktionen af nogle modeller.

Porsche er i forvejen ramt af et sløjt salg på det kinesiske marked. For at gøre ondt værre er en fabrik hos en europæiske leverandør blevet ramt af oversvømmelser, hvilket kan påvirke leveringen af aluminiumsdele i flere uger.

Derfor sænkede selskabet sin prognose for året og venter nu en indtjeningsmargin på 15 pct. mod tidligere 17 pct.

Oversvømmelsen risikerer at forhindre produktionen af mindst 10.000 biler i andet halvår, har Porsche ifølge Bloomberg News meddelt analytikerne.

.\\˙ MarketWire