Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: UPS tog kæmpe dyk på regnskabstung dag - GE belønnet for opjustering

24/7 06:32

Et hav af regnskaber prægede nyhedsstrømmen omkring det amerikanske aktiemarked tirsdag, hvor retningen gennem størstedelen af handelsdagen igen var let opad oven på den positive ugestart mandag.

Onsdag morgen ser det anderledes surt ud. Et skuffende regnskab fra Tesla og kursfald i Alphabet, trods et bedre regnskab end forudset, trækker futuresmarkedet ned. Her indikeres kursfald på 0,2-0,5 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Tirsdag gik gassen også af ballonen i den sene handel, og dagen endte med marginale fald. På indeksniveau var udsvingene begrænsede, men blandt enkeltaktierne var der store sving i begge retninger.

Blandt de største udsving i kolonnen med større navne var klare fald til pakkekæmpen UPS og bilproducenten General Motors, mens konglomeraterne General Electric og Danaher blev sendt i vejret efter deres rapporteringer.

- Regnskaberne for andet kvartal forbliver i centrum. Konsensusskuffelser er farligere nu end i første kvartal, som man kan se på hårdheden i kursudsvingene, siger Bob Savage, der er chef for markedsstrategi hos BNY Mellon, til nyhedsbureauet Reuters.

S&P 500-indekset faldt med 0,2 pct., og Nasdaq-indekset blev sendt ned med 0,1 pct. Dow Jones-indekset faldt ligeledes 0,1 pct.

UPS TOG STØRSTE FALD SIDEN FINANSKRISEN

Pakkekæmpen UPS fik en særdeles hård medfart efter sit regnskab, der indeholdt en nedpræcisering af forventningerne. Det skete på baggrund af en skuffende udvikling i andet kvartal.

Derfor betød det heller ikke så meget, at UPS samtidig varslede en genoptagelse af selskabets aktietilbagekøbsprogram.

UPS venter nu en omsætning på omkring 93 mia. dollar, hvor der tidligere var ventet en toplinje i spændet 92-94,5 mia. dollar. Midtpunktet for den gamle prognose var dermed 93,25 mia. dollar.

I andet kvartal bakkede UPS' omsætning med 1,2 pct. til 21,8 mia. dollar, hvor der ellers var ventet et salg på 22,21 mia. dollar ifølge analytikere adspurgt af Bloomberg News. Det var særligt den amerikanske pakkeforretning, der trak ned.

Aktien faldt med 12,1 pct. til 127,66 dollar tirsdag.

Noget bedre gik det for konglomeratet Danaher, der blandt andet laver udstyr til medicinalindustrien og i Danmark måske er bedst kendt for at have købt Radiometer for år tilbage.

Aktien steg med 5,4 pct. til 264,32 dollar efter et regnskab for andet kvartal, hvor selskabet på overbevisende vis slog markedets forventninger til både salg og indtjening.

Også General Electric var i fremgang med en stigning på 5,7 pct. til 172 dollar. Selskabet opjusterede i sit regnskab forventningerne til hele 2024 efter et godt andet kvartal, hvor særligt udskilte GE Aerospace trak godt op.

GE venter nu en justeret indtjening per aktie på 3,95-4,20 dollar mod tidligere 3,80-4,05 dollar og mod ventet 4,03 dollar per aktie af analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Der ventes desuden frie pengestrømme på 5,3-5,6 mia. dollar mod ventet 5,29 mia. dollar af analytikerne.

GENERAL MOTORS I BAKGEAR EFTER PROP I AFDELING FOR SELVKØRENDE BILER

Også bilproducenten General Motors leverede i sit regnskab en opjustering af forventningerne, men en umiddelbar positiv reaktion i formarkedet blev i den ordinære handel blevet afløst af et tungt fald, idet selskabet også har udsat udviklingen af selvkørende biler gennem divisionen Cruise på ubestemt tid, skriver Bloomberg News.

GM-aktien faldt med 6,4 pct. til 46,38 dollar.

Coca-Cola steg med 0,3 pct. til 64,96 dollar efter sit regnskab, der viste større fremgang i både omsætning og indtjening end ventet.

Den sammenlignelige indtjening per aktie steg til 0,84 dollar fra 0,78 dollar i samme kvartal året inden. Her havde analytikerne ventet 0,81 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig steg omsætningen organisk med 15 pct., hvor der blot var ventet en stigning på 9,4 pct.

Googles moderselskab, Alphabet, steg med 0,1 pct. til 183,60 dollar før sit sene regnskab for andet kvartal efter børsens lukning.

Elbilproducenten Tesla faldt omvendt 2,0 pct. til 246,38 dollar før sit regnskab efter lukketid.

Blandt de mindre navne blev musikstreamingtjeneten Spotify braget i vejret med 11,9 pct. til 330,66 dollar efter et regnskab for andet kvartal, der efterlod analytikerne imponerede over selskabets marginer.

.\\˙ MarketWire