Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Lidt højere rente i vente

24/7 06:56

Der er sandsynlighed for en lille rentestigning, når markedet for danske statsobligationer åbner onsdag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med svagt stigende renter, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat onsdag morgen.

De internationale renter er presset endnu en smule op i den sene handel i New York, og niveauet onsdag morgen er lidt højere end ved dansk lukketid tirsdag eftermiddag.

Den tiårige amerikanske statsobligationsrente endte tirsdag i 4,25 pct., og onsdag morgen fastholdes niveauet på T-bondmarkedet i Tokyo.

Det er 2 basispoint mere, end da det danske marked lukkede tirsdag.

Herhjemme lukkede renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation tirsdag i 2,42 pct. eller 3 basispoint lavere end mandag.

Onsdag er der masser af økonomiske data at forholde sig til med den vigtige temperaturmåling for såvel europæisk som amerikansk økonomi i form af indkøbschefernes tillidsindikatorer, kaldet PMI-data.

Dataene kommer fra såvel Tyskland og fra eurozonen, og de kan få indflydelse på, om Den Europæiske Centralbank (ECB) sænker renten til september.

Også de tilsvarende tal offentliggøres fra de amerikanske indkøbschefer.

- Får vi generelt svage PMI-tal på begge sider af Atlanten, kan renterne blive presset ned , skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Ud over PMI data er der sekundære amerikanske tal for engroslagre og salg af nye boliger.

Mange investorer venter dog på ugens vigtigste nøgletal - den amerikanske inflationsindikator PCE-kerneprisdeflatoren - der fremlægges fredag.

PCE-prisdeflatoren er et mål for den amerikanske befolknings udgifter til varer og tjenesteydelser. Og kerneprisindekset, PCE Core, er den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål.

.\\˙ MarketWire