Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: DSV kan dæmpe generel sur stemning med solidt regnskab

24/7 08:25

Onsdag står i DSV's tegn på Københavns Fondsbørs, efter at transportgiganten har offentliggjort et solidt regnskab for andet kvartal.

Det kan måske lette lidt på den ellers overordnede trykkede stemning, der indikeres fra de udenlandske markeder, som ikke ser for gode ud.

Det brede amerikanske aktiemarked endte med et fald 0,2 pct. tirsdag trods en overvejende positiv handel dagen igennem. En stor del af droppet kom efter dansk lukketid og er siden fulgt op af markante fald i futuresmarkedet.

Her indikeres en negativ åbning i New York senes på dagen med fald på 0,6 pct. i S&P 500-indekset, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks står til et endnu større drop på hele 0,9 pct.

De asiatiske markeder har været badet i rødt hele morgenen, og ses der på de europæiske futures, tegnes samme billede for dagens handlen i Europa.

Futuren for det tyske DAX-indekset, der normalt er en god indikator for det danske marked, peger mod kursfald på 0,4 pct.

Det danske C25-indeks lukkede tirsdag med en stigning på 0,4 pct. til 1962,52.

DSV OPJUSTERER

Logistikkoncernen DSV har fremlagt endnu et solidt regnskab for andet kvartal onsdag morgen.

Driftsoverskuddet før særlige poster løb op i knap 4,1 mia. kr., og det er alle tre divisioner - Road, Air & Sea og Solutions - der bidrager og samtidig slår analytikernes estimater, der lød på et driftsoverskud på lige godt 4 mia. kr.

Det solide resultat skyldes blandt andet øgede markedsandele, og forventningerne til hele året præciseres samtidig i opadgående retning, mens der lanceres et nyt aktietilbagekøb.

DSV lukkede tirsdag i 12063 kr. efter en stigning på 0,9 pct.

INSPIRATION FRA UDLANDET

Vindenergikoncernen Ørsteds norske konkurrent Equinor har fremlagt regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening ligger over analytikernes forventninger.

Senere onsdag venter også regnskab fra Ørsteds spanske rival Iberdrola.

Ørsteds faldt tirsdag 0,4 pct. til 390,80 kr.

NKTs investorer kan skæve til nyt fra Frankrig, hvor den konkurrerende kabelproducent Nexans har opjusteret forventningerne onsdag morgen.

Opjusteringen kommer efter et noget stærkere første halvår end ventet, og er primært drevet af en stærk udvikling i divisionen Generation & Transmission, der leverer højspændingskabler.

NKT sluttede tirsdagens handel i 593,50 kr. efter en stigning på 0,3 pct.

Fondsbørsens mest værdifulde selskab, Novo Nordisk, har fået grønt lys i Storbritannien til at udvide indlægssedlen til vægttabsmidlet Wegovy, så det nu også kan bruges forebyggende mod hjerteproblemer og slagtilfælde.

Wegovy, der er baseret på glp-1 midlet Semaglutid, synes at udvikle sig til et vidundermiddel, der har positiv effekt på en lang række kroniske sygdomme ud over den oprindelige udvikling tilbehandling af diabetes.

Novo Nordisk steg 1,5 pct. tirsdag til 922,30 kr.

Der en flere selskaber, som kan se frem til nyheder fra branchekolleger onsdag.

For Coloplasts vedkommende bliver nyhederne leveret af amerikanske Boston Scientific, mens investorer i FLSmidth kan spejde mod nord, hvorfra finske Metso offentliggør sit regnskab for andet kvartal.

Coloplast lukkede tirsdag i 880 kr. efter en stigning på 0,2 pct., og FLSmidth sluttede i 338,40 kr. efter et fald på 0,2 pct..

.\\˙ MarketWire