Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demants kursfald efter nedjustering er overgjort mener Jyske Bank

24/7 08:50

Jyske Bank sænker kurmålet for Demant-aktien med 30 kr. til 330 kr., men fastholder anbefalingen "køb" og vurderer, at kursfaldet efter Demants nedjustering i sidste uge er overgjort og ser Demant som en "oplagt købsmulighed". Demant-aktien lukkede tirsdag med et fald på 0,1 pct. i 251,40 kr.

Baseret på Jyske Banks forventninger til indtjeningen for de næste 12 måneder handles Demant til en EV/EBITDA på 11,4x. Formlen afspejler markedsværdien sat i forhold til indtjeningen

- Det er 25 pct. lavere end det historiske gennemsnit og en rabat på små 30 pct. til Sonova, oplyser banken og ser det som "umiddelbart svært ved at retfærdiggøre".

Jyske Bank vurderer videre, at Demant nu synes at have indregnet noget nær et worst case-scenarie i den lave ende af guidance-intervallet.

Demant nedjusterede forventningerne til 2024 onsdag i sidste uge efter en svag udvikling hos Hearings Aids og Diagnostics.

Demant venter nu en organisk vækst på 2-4 pct., hvor der tidligere var forudset 4-8 pct. Hertil sænkes forventningerne til driftsresultatet, EBIT, før særlige poster til 4300-4600 mio. kr. fra tidligere 4600-5000 mio. kr.

Aktien faldt 14 pct. på meldingen og siden meldingen er den faldet i alt knap 16 pct.

.\\˙ MarketWire