Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: DSV fortsætter i front efter stærkt regnskab

24/7 11:33

DSV fortsætter i spids for C25 onsdag ved middagstid, efter at speditøren har fremlagt et stærkt regnskab for andet kvartal, en oppræcisering, lancering af et milliardtilbagekøb af aktier og et effektiviseringsprogram.

I modsat ende tynger Novo Nordisk det danske eliteindeks med et dyk på 1,5 pct. uden selskabsspecifikt nyt.

Samlet stiger C25-indekset 0,3 pct. til 1968,32.

Foruden DSV er der lidt nyt til NKT, der også går frem, fra konkurrenten Nexans' opjustering, men derudover er det en stille dag på markedet.

- Det er stadig et sommerferiemarked uden det helt store. Der er selvfølgelig fokus på de amerikanske PMI'er, og hvis de afviger meget fra det ventede, så kan det godt rykke noget, siger Mads Zink, der er chefhandler hos Danske Bank, til MarketWire.

Formiddagen har blandt andet budt på aktivitetstal fra eurozonen i form af PMI-opgørelsen. Indekset, der viser indkøbschefernes syn på aktiviteten i økonomien, gik mod forventning tilbage i juli.

Klokken 15.45 er det så tid til de amerikanske tal, og her ventes der en lille nedgang i forhold til maj, hvor navnlig servicesektoren ventes at trække ned.

DSV GÅR FREM EFTER OPJUSTERING

Logistikkoncernen DSV går frem med 2,6 pct. til 1234,50 kr. efter et godkendt regnskab, der også bød på et løft af selskabets nedre forventningsspænd.

DSV venter nu et driftsoverskud før særlige poster på 15,5-17,0 mia. kr. mod tidligere 15-17 mia. kr.

- Det er et ret solidt regnskab hele vejen rundt. Det ser ud til, at de vinder markedsandele i alle divisioner, og de lancerer et aktietilbagekøbsprogram, siger Mads Zink, der også fremhæver selskabets effektiviseringsprogram.

DSV har i forbindelse med regnskabet annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 1,5 mia. kr. Samtidig er der igangsat et effektivitetsprogram, der i 2025 skal bidrage med 750 mio. kr. på driftsposten.

Aktien har dog tabt lidt højde fra den indledende handel, hvor den var oppe med 4,5 pct.

Ifølge Mads Zink har DSV dog også klaret sig bedre end konkurrenten Kuehne + Nagel gennem den seneste tid, og derfor er dagens kursplus måske lidt mindre, end tallene berettiger.

INSPIRATION FRA UDLANDET

Kabelproducenten NKT er også i stødet onsdag, efter at den franske konkurrent Nexans har opjusteret forventningerne.

Nexans havde godt gang i sin elektrificeringsforretning, der primært gælder divisionen Generation & Transmission. Divisionen leverer højspændingskabler og er i konkurrence med NKT.

Aktien stiger 1 pct. til 599,50 kr.

Reaktionen hos NKT-aktien er ifølge Mads Zink en smule afdæmpet, da den danske kabelproducent allerede har fremlagt foreløbige tal for andet kvartal samt en opjustering.

Også Ørsted har fået lidt medvind, efter at norske konkurrent Equinor har fremlagt regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening ligger over analytikernes forventninger.

Senere onsdag venter også regnskab fra Ørsteds spanske rival Iberdrola.

Ørsted stiger 1,5 pct. til 396 kr.

Pandora bakker desuden 0,8 pct. til 1058 kr., efter at det franske luksuskonglomerat LVMH har skuffet med sit regnskab i andet kvartal. Selv om de to selskaber henvender sig til markederne for henholdsvis "affordable" luksus og almindelig luksus, har udviklingen i det franske modehus det med at smitte af herhjemme.

KURSMÅL

Demant har fået sænket kursmålet til 330 kr. fra 360 kr. hos Jyske Bank, der dog fastholder sin anbefaling "køb".

Samtidig har Svenska Handelsbanken hævet sin anbefaling af aktien til "market perform" fra "underperform", men skåret kursmålet til 330 kr. fra 350 kr. efter sidste uges nedjustering.

Demant stiger 0,3 pct. til 252,20 kr.

Derudover har Rockwool fået løftet sit kursmål til 2500 kr. fra 1900 kr. af Berenberg, der fastholder anbefalingen "hold".

Aktien falder dog 0,8 pct. til 2940 kr.

.\\˙ MarketWire