Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Tesla får tæsk efter skuffende tal i rød åbning

24/7 15:45

Tesla får fra start en hård medfart på det amerikanske aktiemarked. Elbilproducenten fremlagde tirsdag aften et skuffende regnskab og udskød samtidig lanceringen af selskabets meget imødesete selvkørende taxaer med to måneder.

Også Google-ejeren Alphabet får en ørefigen ved åbningen. Regnskabet for andet kvartal var på mange punkter bedre end ventet, men ikke helt så overbevisende som i første kvartal.

Det er med til at hive markederne ned, hvor det brede S&P 500-indeks åbner med et fald på 0,9 pct. Det teknologidominerede Nasdaq-indeks dykker 1,5 pct., mens det smalle Dow Jones holder sig til et fald på 0,4 pct.

TÆSK TIL TESLA

Aktien i Tesla falder fra start med hele 10 pct. Regnskabet for andet kvartal var da også skuffende på flere parametre.

I kvartalet fik Tesla en justeret indtjening per aktie på 0,54 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter 0,60 dollar. Dermed mærker elbilproducenten fortsat den svage start på året, hvor salget er gået ned, efter at interessen for elbiler globalt virker til at være blevet kølet af for en stund.

Tesla venter da også fortsat en "bemærkelsesværdigt" lavere vækstrate i 2024, og derfor handler meget lige nu om at passe på omkostningerne på tværs af selskabet, fremgår det af regnskabet.

Samtidig udskød topchef Elon Musk lanceringen af selskabets Robotaxi, der er selvkørende taxier. Der har været store forventninger til den selvkørende teknologi. Den er af mange analytikere udpeget som det bedste bud lige nu på et sted, hvor landvindingerne inden for kunstig intelligens kan bruges i hverdagen.

ALPHABET DYKKER

Alphabet kunne ligeledes fremlægge tal for andet kvartal tirsdag efter markedslukningen. Modsat Tesla var de på de fleste områder bedre end ventet hos analytikerne.

Alligevel falder aktien med 5,3 pct.

Det hænger ifølge flere analytikere sammen med et højere investeringsniveau, og med at selskabets videotjeneste, Youtube, klarede sig mindre stærkt. Samtidig, påpeger analysehuset Jefferies, var regnskabet ikke helt så "overbevisende stærkt" som i første kvartal. Det skriver Bloomberg News.

Alphabet leverede i andet kvartal en samlet omsætning på 84,7 mia. dollar, mens konsensus blandt analytikerne var 84,4 mia. dollar. Det blev omsat til en indtjening per aktie på 1,89 dollar mod ventet 1,84 dollar blandt analytikerne.

Omsætningen fraregnet betalinger til partnere blev i kvartalet 71,4 mia. dollar mod konsensus om 70,7 mia. dollar.

GODE TAKTER FRA TELEKÆMPE

AT&T ser ud til at gå en grøn dag i møde, efter at den amerikanske telegigant har leveret en bedre end ventet udvikling i sin mobiltelfoniforretning.

Telekoncernen har i andet kvartal øget antallet af mobilkunder med 419.000, hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News kun ventede en fremgang på 279.929.

Pengestrømmene er også en positiv overraskelse, da de bliver øget med 9,5 pct. til 4,6 mia. dollar, hvor analytikerne kun havde sat næsen op efter 4,12 mia. dollar.

Aktien sendes op med 3,9 pct. fra start.

BLØDT REGNSKAB FRA POMFRIT-PRODUCENT

Der er ikke meget knas over tallene fra Lamb Weston, der producerer frosne kartofter.

Regnskabet for andet kvartal lander langt under analytikernes forventninger, og selskabet selv peger på, at den høje inflation har fået forbrugerne til at holde sig væk fra restauranterne.

- Dette katastrofale regnskab er det seneste negative datapunkt for restaurant/fastfood-segmentet, pointerer analytiker Adam Crisafulli fra Vital Knowledge ifølge Bloomberg News.

Aktien styrtdykker med 22,9 pct.

Samtidig falder McDonald's, der estimeres til at stå for cirka 13 pct. af kartoffelkoncernens salg, med 2 pct.

.\\˙ MarketWire