Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: DSV trak for efter stærkt regnskab i grønt C25

24/7 17:08

DSV trak onsdag for i C25, efter at speditøren fremlagde et stærkt regnskab for andet kvartal, en oppræcisering, lancering af et milliardtilbagekøb af aktier og et effektiviseringsprogram.

Aktien blev dog i de sidste minutter overhalet indenom af Novonesis, der gik til tops med et plus på 2,7 pct. uden umiddelbart nyt.

Det danske eliteindeks trodsede tendenserne fra det store udland, hvor dårlige regnskaber fra store selskaber tyngede markederne i Europa og USA.

Herhjemme steg C25-indesket ufortrødent 0,5 pct. til 1972,72.

I bunden var den tunge Novo Nordisk aktie med til at trække ned, da aktien onsdag faldt 2,2 pct. til 902,40 kr. Heller ikke her var der en umiddelbar forklaring at hente i nyhedsstrømmen.

DSV GIK FREM EFTER OPJUSTERING

Logistikkoncernen DSV lukkede onsdag med en stigning på 2,6 pct. til 1234 kr. efter et godkendt regnskab, der også bød på et løft af selskabets nedre forventningsspænd.

DSV venter nu et driftsoverskud før særlige poster på 15,5-17,0 mia. kr. mod tidligere 15-17 mia. kr.

- Det er et ret solidt regnskab hele vejen rundt. Det ser ud til, at de vinder markedsandele i alle divisioner, og de lancerer et aktietilbagekøbsprogram, siger Mads Zink, chefhandler hos Danske Bank, der også fremhæver selskabets effektiviseringsprogram.

DSV har i forbindelse med regnskabet annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 1,5 mia. kr. Samtidig er der igangsat et effektivitetsprogram, der i 2025 skal bidrage med 750 mio. kr. på driftsposten.

INSPIRATION FRA UDLANDET

Der var konkurrentnyt til flere af de danske selskaber.

Kabelproducenten NKT blev sendt op, efter at den franske konkurrent Nexans opjusterede forventningerne.

Nexans havde godt gang i sin elektrificeringsforretning, der primært gælder divisionen Generation & Transmission. Divisionen leverer højspændingskabler og er i konkurrence med NKT.

NKT steg 1,2 pct. til 600,50.

Reaktionen hos NKT-aktien er ifølge Mads Zink en smule afdæmpet, da den danske kabelproducent allerede har fremlagt foreløbige tal for andet kvartal samt en opjustering.

Også Ørsted har fået lidt medvind, efter at norske konkurrent Equinor har fremlagt regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening ligger over analytikernes forventninger.

Samtidig leverede den spanske rival Ibedrola også solid fremgang i sin havvindforretning i andet kvartal.

Det var med til at sende Ørsted op med 1,6 pct. til 397 kr.

Hos Vestas-aktionærerne blev en opjustering fra den amerikanske konkurrent GE Vernova først modtaget med klapsalver og en solid kursstigning. Men da det kom frem, at fremgangen hos det amerikanske selskab kom alle andre steder fra end lige netop vindmøller, røg Vestas ned igen.

Aktien lukkede dog med et plus på 1,3 pct. i 160,85 kr., men var kortvarigt oppe med omkring 3,6 pct.

NYE KURSMÅL

Demant fik onsdag sænket kursmålet til 330 kr. fra 360 kr. hos Jyske Bank, der dog fastholder sin anbefaling "køb".

Samtidig hævede Svenska Handelsbanken sin anbefaling af aktien til "market perform" fra "underperform", men skar kursmålet til 330 kr. fra 350 kr. efter sidste uges nedjustering.

Demant steg 1,8 pct. til 255,80 kr.

Derudover fik Rockwool løftet sit kursmål til 2500 kr. fra 1900 kr. af Berenberg, der fastholder anbefalingen "hold".

Kursmålet var da også et godt stykke under den aktuelle kurs. Aktien lukkede med et fald på 1,2 pct. til 2930 kr.

.\\˙ MarketWire