Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Tesla blev tonset i bund - S&P 500 i største fald siden december 2022

25/7 06:32

Tunge dyk til Tesla og Alphabet trak det amerikanske aktiemarked i bund onsdag, hvor mismodet og det store udsalg i teknologiafdelingen igen satte ind efter nogle dage med stigninger på begge sider af weekenden og et blot begrænset fald tirsdag.

Torsdag morgen er lidt af tømmermændene lettet, idet futures indikerer stigninger på 0,2-0,4 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen. Hovedvægten i stigningerne er lagt på de teknologitunge selskaber.

Alphabet slog tirsdag aften umiddelbart forventningerne i markedet i andet kvartal, og i første omgang blev aktien også sendt pænt op i eftermarkedet, men efter at investorerne havde tygget detaljerne i regnskabet igennem, kom de på andre tanker.

For Tesla var andet kvartal det fjerde kvartal på stribe med indtjeningsskuffelse, og det blev krydret med et par andre dårlige nyheder, som sammenlagt betød et klart fald til elbilproducentens aktie onsdag.

Ifølge Peter Boockvar, der er investeringsdirektør hos Bleakley Advisory Group og står bag The Boock Report, skyldes onsdagens kraftige fald, at den heftige interesse for kunstig intelligens i første omgang betyder stigende investeringer snarere end løftet omsætning.

Det er netop en del af forklaringen på Alphabets fald onsdag og givetvis også et bredere tema i markedet.

- Investorerne vågner endelig op og indser, at al den AI-investering er mere en udgift lige nu end en omsætningsdriver, siger Peter Boockvar ifølge Bloomberg News.

Onsdag var det også det teknologitunge Nasdaq-indeks, der faldt tungest med sit dyk på 3,6 pct. S&P 500-indekset faldt samtidig med 2,3 pct., hvilket var det største dyk for indekset i godt halvandet år - siden december 2022 - og Dow Jones-indekset satte sig 1,3 pct.

TESLA TROMLET NED EFTER NY SKUFFELSE

Aktien i Tesla faldt med hele 12,3 pct. til 215,99 dollar, hvilket var det største fald elbilpapiret i næsten fire år - siden september 2020.

Regnskabet for andet kvartal sent tirsdag var da også skuffende på flere parametre.

I kvartalet fik Tesla en justeret indtjening per aktie på 0,54 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter 0,60 dollar.

Tesla venter desuden fortsat en "bemærkelsesværdigt" lavere vækstrate i 2024, og derfor handler meget lige nu om at passe på omkostningerne på tværs af selskabet, fremgik det af regnskabet.

Samtidig udskød topchef Elon Musk i forbindelse med telekonferencen efter regnskabet lanceringen af selskabets Robotaxi, Teslas projekt for selvkørende taxier, med to måneder.

Der har været store forventninger til den selvkørende teknologi. Den er af mange analytikere udpeget som det bedste bud lige nu på et sted, hvor landvindingerne inden for kunstig intelligens kan bruges i hverdagen.

ALPHABET DYKKEDE - YOUTUBE OG HØJE INVESTERINGER TRYKKER

Alphabet kunne ligeledes fremlægge tal for andet kvartal tirsdag efter markedslukningen. Modsat Tesla var de på de fleste områder bedre end ventet hos analytikerne.

Alligevel faldt aktien med 5,0 pct. til 174,39 dollar.

Det hang ifølge flere analytikere sammen med et højere investeringsniveau, samtidig med at selskabets videotjeneste, Youtube, klarede sig mindre stærkt.

Derudover, påpeger analysehuset Jefferies, var regnskabet ikke helt så "overbevisende stærkt" som i første kvartal.

Alphabet leverede i andet kvartal en samlet omsætning på 84,7 mia. dollar, mens konsensus blandt analytikerne var 84,4 mia. dollar. Det blev omsat til en indtjening per aktie på 1,89 dollar mod ventet 1,84 dollar blandt analytikerne.

AT&T TOPPEDE EFTER STÆRK KUNDEVÆKST

Teleselskabet AT&T klarede sig noget bedre, efter at regnskabet for andet kvartal onsdag viste en klart større kundetilvækst end ventet.

Telekoncernen øgede i andet kvartal antallet af mobilkunder med 419.000, hvor analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News kun ventede en fremgang på 279.929.

Pengestrømmene var også en positiv overraskelse, da de blev øget med 9,5 pct. til 4,6 mia. dollar, hvor analytikerne kun havde sat næsen op efter 4,12 mia. dollar.

Aktien steg med 5,2 pct. til 19,16 dollar.

BLØDT REGNSKAB FRA POMFRITPRODUCENT

Der var til gengæld ikke meget knas over tallene fra Lamb Weston, der producerer frosne kartofter.

Regnskabet for andet kvartal landede langt under analytikernes forventninger, og aktien styrtdykkede med 28,2 pct. til 56,43 dollar.

Samtidig faldt McDonald's, der estimeres at stå for cirka 13 pct. af kartoffelkoncernens toplinje, med 0,2 pct. til 253,45 dollar.

.\\˙ MarketWire