Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Amerikansk tech-udsalg smitter kraftigt af i især Tokyo

25/7 06:32

De asiatiske aktiemarkeder dykker torsdag efter et teknologidrevet storudsalg på Wall Street onsdag.

Udslaget blev katalyseret af skuffende resultater hos to af de såkaldte "Magnificent Seven", Tesla og Googles moderselskab, Alphabet, der fik handlerne til nærmest at gå i panik over, at det måneder lange opsving i techsektoren måske er strakt for langt.

De svimlende høje værdiansættelser har fået analytikere til at advare om en korrektion.

Tokyo-børsen fører af i det asiatiske tilbagetog, hvor en kraftigt styrket yen øger presset på den store eksportvirksomheder, mens teknologigiganterne i hele regionen sendes i dybt minus.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,7 pct.

Til gengæld er der lidt rekyl i de amerikanske aktiefutures. Her indikeres stigninger på 0,2-0,3 pct i de tre store indeks, når markedet åbner i New York torsdag.

I Tokyo ømmer investorerne sig ikke bare over technedturen, men også over en massiv styrkelse af den japanske yen.

- Droppet i den amerikanske teknologisektor - især dykket i Tesla-aktien og den skuffende Alphabet-indtjening - såvel som en stærkere yen vejer tungt på markedet, siger analytiker Hideyuki Suzuki fra SBI Securities i Tokyo til AFP.

De store japanske eksportører er traditionelt følsomme over for valutaudsving, og med en styrkelse af yen på næsten 4 pct. siden mandag, rammes de store selskaber hårdt.

Nikkei-225 indekset falder 2,5 pct. efter at have rundet mere end 3 pct. i formiddagens handel. Topix-indekset dropper sideløbende 2,2 pct.

Den negative stemning rammer også de kinesiske investorer trods en rentereduktion fra den kinesiske centralbanks side.

Shanghai Composite-indekset falder 0,4 pct., blue-chipindekset CSI 300 dropper 0,5 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks dykker 1,4 pct.

I Singapore ligger Strait Times indekset med et minus på 0,7 pct., og børsen i Sydney står til at lukke med et tab på 1,1 pct. målt på ASX-indekset.

Taiwans børs er forsat lukket da den tropisk tyfon Gaemi hærger området.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-2,5
Topix-2,2
Hongkongs Hang Seng-1,4
China Shanghai Composite-0,4
China CSI 300
-0,5
Taiwan TaiexLukket
Sydkoreas Kospi-1,7
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,7
Sydney ASX 200-1,1

.\\˙ MarketWire