Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aktier: Genmab skilte sig positivt ud i presset C25

25/7 17:04

En amerikansk modvind bevægede sig ind over det danske aktiemarked torsdag, hvor et fåtal af eliteaktierne formåede at stå imod.

Blandt aktier i fremgang var Genmab, der fik gode nyheder om salget af et kræftmiddel udviklet med partneren Abbvie. Imens tyngede Novo Nordisk gevaldigt i eliteindekset, der samlet bakkede 0,5 pct. til 1963,25.

- Det er USA, der sætter dagsordenen fuldstændig. Vi så onsdag, at det amerikanske marked satte sig relativt meget, og det smittede negativt af på Europa og Danmark, da vi åbnede, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

- Hele dagen har vi været i rødt, og nu da vi fik USA ind igen i dag, satte det sig igen, fortsætter han.

Også fra USA kom der torsdag nye tal for økonomien, der viste en større vækst og stigning i privatforbruget end ventet. Det mildnede stemningen kortvarigt, inden faldene igen tog fat.

Onsdag bød på voldsomme fald i USA, da en tidligere direktør i centralbanken Federal Reserves afdeling i New York talte for en øjeblikkelig nedsættelse af renten for at afværge en recession. Det sendte de amerikanske aktier i rødt, og samme udvikling ramte torsdag herhjemme.

GENMABS KRÆFTMIDDEL OPLEVER SALGSVÆKST

Genmab klarede torsdag frisag i det sure marked, efter at partneren Abbvie fremlagde regnskab, der viste en vækst i salget af kræftmidlet Epkinly.

Epkinly, der er udviklet i samarbejde mellem de to selskaber, solgte i andet kvartal for 36 mio. dollar, og der var dermed fremgang sammenlignet med første kvartal, hvor det solgte for 27 mio. kr.

Genmab steg 1,0 pct. til 1923,50 kr.

Også Vestas steg torsdag, efter at konkurrenten Nordex opjusterede forventningerne til driften i 2024 efter et andet kvartal over forventning.

Det var både salget og indtjeningen, der viste bedre takter end ventet i markedet for tyske Nordex.

Vestas steg 0,3 pct. til 161,30 kr.

NYE KURSMÅL TIL DSV

Logistikselskabet DSV har efter sit regnskab for andet kvartal fået løftet kursmålet hos flere børshuse.

Det danske selskab leverede over markedets forventninger i andet kvartal, løftede sine forventninger til driftsresultatet og lancerede både effektivitetsprogram og aktietilbagekøbsprogram.

Regnskabet belønnes med en række løftede kursmål fra flere sider.

Størst er løftet hos britiske HSBC, der nu har et kursmål på 1300 kr. fra før 1120 kr. Anbefalingen er fortsat "hold". Det højeste kursmål blandt dagens løft er hos Carnegie, der har hævet til 1670 kr. fra 1636 kr.

DSV's aktie gik frem med 1,2 pct. til 1249 kr. Onsdag steg aktien 2,6 pct.

FALDENDE FRAGTRATER

A.P. Møller-Mærsk sakkede torsdag agterud, efter at nye ratetal fra konsulenthuset Drewry viste første tilbagegang i 13 uger.

Fragtraterne faldt 2,2 pct. De har igennem 2024 været presset op af uro i Det Røde Hav. De seneste uger er også det kinesiske SCFI-indeks aftaget.

Dertil fik Mærsk løftet kursmålet hos Carnegie til 12.230 kr. fra 10.600 kr., og anbefalingen "hold" blev gentaget.

B-aktien satte sig 0,4 pct. til 10.745 kr.

Nederst i C25 endte Novo Nordisk uden selskabsspecifikke nyheder med et fald på 2,3 pct. til 881,60 kr.

Brancherelevant for Novo var torsdag nyheden om, at biotekselskabet Viking Therapeutics i USA har valgt at gå videre med sin vægttabskandidat VK2735 til fase 3.

Det bør dog ikke være årsagen til faldet torsdag, vurderer Mads Zink.

Helt øverst i C25 endte Zealand Pharma, der ligesom Novo også har fedmeaktiviteter, med en stigning på 2,2 pct. til 926 kr.

.\\˙ MarketWire