Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Stærke væksttal kunne ikke redde dagen - Ford dumpede efter regnskab

26/7 06:32

Et sæt godt afbalancerede væksttal fra USA fik torsdag vendt billedet på det amerikanske aktiemarked på hovedet midt på dagen.

Men efter et dyk til sidst, endte det alligevel, hvor det startede - i rødt. Der var flere fald til det brede marked og teknologisektoren, efter at onsdag gav læsterlige klø til specielt Tesla og Nasdaq-indekset.

Fredag morgen er der lys for enden af tunnelen. Futures indikerer stigninger på 0,3-0,4 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Handelsdagen torsdag begyndte med flere fald på Wall Street, men det blev der vendt op og ned på med væksttallene, der på den ene side viste flot og bedre end ventet fremgang i økonomien, mens prisindekset viste en mindre stigning end forudset af økonomerne.

Det peger i retning af, at det kan lykkes for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at sikre en såkaldt blød landing, hvor inflationen bliver dæmpet, uden at økonomien kører af sporet.

GULDLOK-SCENARIE INDEN FOR RÆKKEVIDDE

Onsdag satte William Dudley, der er tidligere chef i New York-afdelingen i Federal Reserve ellers handlerne en skræk i livet, da han opfordrede centralbanken til en øjeblikkelig sænkelse af renten for at afværge en recession.

Men den frygt blev dæmpet lidt med torsdagens væksttal, der igen åbner muligheden for et "Guldlok-scenarie", hvor den økonomiske vækst forbliver stærk uden at inflationen igen går i vejret.

- Guldlok-scenariet bliver stærkere, og risikoen for stagflation mindskes, vurderer David Russel, der er global chef for markedsstrategi hos Chicago-baserede Tradestation, til Bloomberg News.

- Der er ikke meget "stag" og ikke meget "flation". Den her type BNP-rapporter er potentiel medvind til virksomhedernes indtjening, der holder os i tempo til lavere renter fremover, fortsætter han.

Med store fald til flere regnskabsaktuelle selskaber - og navnlig Ford - gik det dog alligevel galt til sidst.

S&P 500-indekset endte med et fald på 0,5 pct., og Nasdaq-indekset, som også længe var i grønt, sluttede med et fald på 0,9 pct. oven på onsdagens dyk på hele 3,6 pct. Dow Jones-indekset steg som det eneste af de tre toneangivende indeks - med 0,2 pct.

FORD TOG STØRSTE DYK SIDEN 2008

For bilproducenten Ford var kun én vej hele dagen. Aktien kørte nemlig helt i grøften efter onsdag aftens sene regnskab, der skuffede på flere parametre.

Ford måtte i løbet af andet kvartal sætte ekstra af til garantireserven, og det gjorde ondt på indtjeningen, der målt per aktie endte på 0,47 dollar mod ventet 0,67 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

- Høje garantiomkostninger var allerede et problem - de bliver bare ved med at forværres, siger analytiker Adam Jones fra Morgan Stanley ifølge Bloomberg News.

Ford-aktien faldt med 18,4 pct. til 11,15 dollar og tog dermed sit største fald siden finanskrisens rasen i 2008.

Bedre gik det for IBM, der også var på regnskabsscenen efter lukketid onsdag.

Selskabets samlede omsætning voksede i andet kvartal med 1,9 pct. til 15,77 mia. dollar mod ventet 15,61 mia. dollar. Til gengæld var der tale om en vækst på 7,1 pct. i salget af software, og netop den del fremhæves af analytikerne.

Samtidig oplyste IBM i sit regnskab, at selskabets ordrebog inden for kunstig intelligens nu er steget til over 2 mia. dollar.

Aktien steg med 4,4 pct. til 192,04 dollar.

VIKING THERAPEUTICS STEG STORT EFTER FEDMENYT

Viking Therapeutics gik blandt de mindre aktier voldsomt i vejret med 28,3 pct. til 64,68 dollar.

Det sker sker som resultat af, at selskabet vil sende fedmekandidaten VK2735 videre i fase 3 efter tidligere stærke resultater i fase 2.

Til gengæld faldt Eli Lilly, der dominerer fedmemarkedet sammen med danske Novo Nordisk, med 4,4 pct. til 822,22 dollar.

Hasbro og Honeywell blev desuden sendt i hver sin retning efter en henholdsvis opjustering og nedjustering. Legetøjsproducenten steg med 3,5 pct. til 61,52 dollar, og konglomeratet faldt med 5,2 pct. til 202,45 dollar.

Abbvie, der har løftet sin indtjeningsprognose for hele året efter et stærkt andet kvartal, steg med 3,4 pct. til 182,20 dollar.

.\\˙ MarketWire