Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Indledende kursfald næsten fordampet

26/7 06:32

De asiatiske aktiemarkeder åbnede med nye kursfald fredag, hvor skyggerne fra den teknologidrevet nedtur på Wall Street fortsat påvirkede de asiatiske investorer.

Men den negative stemning er langsomt fordampet i løbet af formiddagens handel, hvor selv de kinesiske aktieindeks næsten er vendt rundt.

Stærke økonomiske data fra USA giver en vis grund til optimisme, da den økonomiske vækst var hurtigere end forventet i andet kvartal, mens inflationen kølede af.

Kun Taiwan ligger i dybrødt, da markedet er genåbnet med reaktion på den internationale udvikling efter to dages ufrivilligt handelsstop mens en tropisk tyfon hærgede i området.

Det rammer især landets chipgiganter, som med TSMC i spidsen står for mere end halvdelen af verdens produktion. TSMC falder 5,4 pct., mens Taiex-indekset dropper 3,2 pct.

Kursfaldet i Taiwan er også medvirkende til at trække MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan ned. Indekset falder 0,5 pct.

Til gengæld er der positive vende over de amerikanske aktiefutures. Her indikeres stigninger på 0,3-0,5 pct i de tre store indeks, når markedet åbner i New York fredag.

I Tokyo er investorerne ved at kravle op af de seneste dages dybe hul. Den massive styrkelse af den japanske yen, de ramte 151,95 yen per dollar torsdag er aftaget og aflæst af en mindre svækkelse.

- Et tilbagefald mod 155.30 niveauet er ikke udelukket forud for onsdagens Bank of Japan-møde, siger analytiker Tony Sycamore fra IG Australia i Sydney ifølge Reuters.

De store japanske eksportører er følsomme over for valutaudsving.

Nikkei-225 indekset stiger 0,5 pct., og Topix-indekset øger 0,6 pct.

Den indledende negative stemning ramte også de kinesiske investorer, men også her er stemningen blevet bedre.

Shanghai Composite-indekset falder 0,2 pct., blue-chipindekset CSI 300 er uændret, hvilket også gælder Hongkongs Hang Seng-indeks.

I Singapore ligger Strait Times indekset med et minus på 0,1 pct., mens børsen i Sydney står til at lukke med en gevinst på 0,9 pct. målt på ASX-indekset.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,5
Topix+0,6
Hongkongs Hang Seng+0,1
China Shanghai Composite0,0
China CSI 300
+0,1
Taiwan Taiex-3,2
Sydkoreas Kospi+0,8
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,1
Sydney ASX 200+0,9

.\\˙ MarketWire