Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Måske lidt højere rente mens der ventes på inflationsdata

26/7 06:59

Der er en lille sandsynlighed for en dansk rentestigning, når markedet for danske statsobligationer åbner fredag.

De internationale renter steg anelse i New York efter dansk lukketid torsdag, og niveauet fastholdes fredag morgen.

Den tiårige amerikanske statsobligationsrente endte torsdag i 4,24 pct., og fredag morgen er niveauet uændret på T-bondmarkedet i Tokyo.

De er 2 basispoint mere, end da det danske marked lukkede torsdag.

Herhjemme lukkede renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation onsdag i 2,39 pct. efter et fald på 2 basispoint.

Der er få, men til gengæld et yderst vigtigt nøgletal at nærstudere fredag.

Fra den hjemlige scene kommer det danske detailsalg inden markedets åbning, og fra USA er der personlig indkomst og privatforbrug.

Men dagens - og ugens - altdominerende statistiske nøgletal er dagens amerikanske inflationsrapport i form af PCE-prisindeks. Og med den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde i næste uge, er dataene blandt de sidste, som er med til at danne grundlaget for beslutningerne i Federal Reserves pengepolitiske udvalg.

Indekset er baseret på udviklingen i de personlige forbrugsudgifter, og kerneindekset, hvor volatile udsving i fødevare- og energiomkostninger trækkes ud, er den amerikanske centralbank foretrukne inflationsmål.

Kerneprisindekset ventes at være steget 0,2 pct. på månedsbasis og 2,5 pct. på årsbasis.

Hvis dataene lever op til forventningerne, vil det så godt som cementere en rentenedsættelse i september fra Federal Reserves side.

Dagens statistiske vifte rundes af med Michigan-tillidsindekset.

.\\˙ MarketWire