Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Grøn dag drevet af luksusvarer og teknologi

26/7 13:39

De europæiske aktier har fredag mønstret et mindre comeback efter en hektisk uge med mange regnskaber og forud for et vigtigt nøgletal fra USA.

Luksusvaresektoren er godt kørende efter et større end ventet hop i salget for Birkin-taskekoncernen Hermes.

I teknologisektoren har flere af de store halvlederseleskaber såsom udstyrskæmpen ASML og Infineon fået lidt tiltrængt medvind, idet de ligger med plusser på 3,1 og 1,9 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger fredag eftermiddag med en stigning på 0,5 pct., og dermed kommer indekset lidt igen efter fald de to seneste dage på henholdsvis 0,7 og 0,6 pct.

- Dette var den travleste uge i regnskabssæsonen, hvor en tredjedel af selskaberne målt på markedsværdi har fremlagt tal, skriver Barclays strateg Emmanuel Cau ifølge Bloomberg News.

- Mens tallene stort set er OK for os, og den årlige vækst i indtjeningen per aktie er positiv igen, har resultaterne ikke formået at løfte markedsstemningen, hvor Europa ser svagere ud end USA, fortsætter strategen.

Fokus vil senere fredag eftermiddag blive rettet mod de amerikanske PCE-inflationstal, der er det sidste store datapunkt før næste uges rentemøde.

Hermes klarede modvinden på luksusvaremarkedet bedre end sine konkurrenter i andet kvartal, da selskabet har mere magt over priserne som følge af en lang venteliste på selskabets mest eftertragtede produkter såsom Birkin-tasken, der har en startpris på cirka 70.000 kr.

Det bliver godt modtaget på aktiemarkedet, hvor aktien sendes 3,5 pct. højere, hvorved aktien er tilbage på mandagens lukkeniveau.

På børsen i Paris er der til gengæld tæv til it-service- og konsulentselskabet Capgemini, der er presset 6,9 pct. tilbage efter en nedjustering af forventningerne for 2024.

Capgemini oplevede i første halvår en forværring i bil- og flysektoren foruden en langsommere bedring inden for finansielle services og teknologi end ventet.

I Frankfurt falder BASF med 2,5 pct., idet den tyske kemigigant ikke helt har kunnet leve op til markedets forventninger i andet kvartal, hvor en vigende toplinje og aftagende priser på kemikalier pressede indtjeningen.

.\\˙ MarketWire