Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Grøn start efter inflationstal bekræfter håb om rentesænkning til september

26/7 15:43

En lidt højere end ventet inflation har ikke kunnet ødelægge stemningen på de amerikanske aktiemarkeder, der fredag er kommet flyvende fra start.

Selv om den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål ifølge et nyt nøgletal skuffede en smule i juni, er udviklingen nok til, at Federal Reserves beslutningstagere med ro i sindet kan sænke renten til september.

Sådan lyder det fra High Frequency Economics efter fredagens tal for PCE-kerneprisdeflatoren.

- Fra Federal Reserves perspektiv tror jeg samlet set, at data viser fremskridt nok - på både inflationen og arbejdsmarkedets betingelser - til at åbne døren for en rentenedsættelse i september, skriver Rubeela Farooqi, der er cheføkonom for USA hos High Frequency Economics, i et notat ifølge Bloomberg News.

Kerneinflationsindikatoren PCE Core viste for juni en stigningstakt på 2,6 pct. på årsbasis, mens priserne steg med 0,2 pct. i forhold til måneden før.

Dermed udviklede priserne sig helt som ventet blandt økonomerne på månedsbasis, mens årsstigningstakten var højere end ventet.

De fastholdte forventninger til en rentenedsættelse i september betyder også, at markedsdeltagerne går på tilbudsjagt efter et ugentligt fald til S&P 500-indekset på 2 pct.

Torsdag endte S&P 500-indekset med et fald på 0,5 pct., og Nasdaq-indekset, sluttede med et fald på 0,9 pct. oven på onsdagens dyk på hele 3,6 pct. Dow Jones-indekset steg torsdag med 0,2 pct.

Fredag åbner S&P 500-indekset med et plus på 0,6 pct., det teknologitunge Nasdaq-indeks øger 0,8 pct. og Dow Jones-indekset åbner med en fremgang på 0,7 pct.

De højtflyvende teknologiaktier er blevet hårdest ramt af udsalget, hvilket blandt andet tilskrives øgede bekymringer for en mulig økonomisk afmatning i USA, samt frygt for at aktier relateret til kunstig intelligens, AI, var steget for meget.

- Alt AI er blevet solgt fra, siger Kamil Dimmich, partner hos North of South Capital, ifølge Bloomberg News.

- Noget af det er helt klart berettiget, men for nogle aktier kan der være muligheder for den langsigtede investor, fortsætter Kamil Dimmich.

AI-kongen Nvidia vinder med et plus på 2,9 pct. noget af det seneste dages tab tilbage. Onsdag tabte aktien 6,8 pct. og torsdag 1,7 pct. Meta Platforms, der er regnskabsaktuel i næste uge er også i hopla med en stigning på 2,3 pct.

MEDICOSELSKAB STYRTDYKKER EFTER NEDJUSTERING

Aktien i det amerikanske medicoselskab Dexcom, der laver blandt andet blodsukkermålere og er partner med danske Novo Nordisk, bliver med et fald på 39,2 pct. banket i bund, efter at selskabet har sænket forventningerne.

Dexcom påpeger, at selskabet har set færre nye kunder end ventet og samtidig også lavere omsætning per kunde.

I sidste uge opjusterede Abbott Laboratories, der er en nøglekonkurrent til Dexcom , sine forventninger. Det skete med henvisning til et stærkt salg af netop blodsukkermålere.

BRISTOL-MYERS OPJUSTERER

Medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb havde godt gang i salget i andet kvartal, hvor særligt nyere produkter bidrog stærkt og var med til at sikre bedre resultater end ventet.

Det har også medført en opjustering af forventningerne, og det fejrer investorerne ved at sende aktien op med 6,1 pct. til 48,03 dollar.

I medicinalsektoren er der modsat udsigt til øretæver til Biogen, der åbner 5,1pct. lavere i 215,89 dollar, efter at de europæiske sundhedsmyndigheder har afvist selskabets Alzheimers-behandling, der er udviklet sammen med Eisai.

Regnskabet for andet kvartal fra amerikanske Colgate-Palmolive får fredag smilene frem hos investorerne, der sender aktien op med 3,1 pct. til 99,44 dollar.

Det sker efter et flot andet kvartal med lidt stærkere end ventede hovedposter, tocifret vækst på bundlinjen og vækst på tværs af alle kategorier.

Konglomeratet 3M, der laver blandt andet tape og sandpapir, men formentlig er mest kendt for post-it-notesblokkene, tager sin største stigning på børsen siden marts 2020 fra start fredag. Aktien stiger med hele 13,2 pct. til 117,08 dollar i den tidlige handel.

Det sker efter et regnskab for andet kvartal, der var noget bedre end forhåndsforventningerne fra analytikerne.

.\\˙ MarketWire