Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Rivalregnskab og analyseændringer i fokus før grøn start

29/7 08:26

Bryggeriet Carlsberg er blandt de danske enkeltaktier i fokus mandag morgen, hvor der umiddelbart er udsigt til en positiv start.

Trods en optrapning af krigen i Mellemøsten i weekenden er humøret nemlig fint mandag morgen, hvor markederne ser ud til at læne sig opad stigningerne i USA fredag.

Her steg aktierne en spids yderligere efter dansk lukketid fredag, og den gode stemning har mandag morgen også fat i både de asiatiske markeder og handlen med futures i både Europa og USA.

- Stigningen i de amerikanske aktier fredag får aktierne i Asien til at stige her til morgen. Men der har også være tale om et voldsomt fald i de japanske aktier de seneste to uger. Og der er også tegn på positive aktiemarkeder i både Europa og USA senere i dag, skriver Niels Christensen, der er chefanalytiker hos Nordea, i en kommentar mandag morgen.

Det tyske DAX-indeks indikerer mandag morgen en positiv start i niveauet 0,3 pct. Fredag endte C25-indekset herhjemme 0,1 pct. højere i 1964,71.

COLOPLAST FÅR SÆNKET ANBEFALING

Blandt enkeltaktierne er der opmærksomhed til blandt andet Coloplast, som fredag fik sænket sin anbefaling af Morningstar til "hold" fra "køb", viser data fra Bloomberg News.

Aktien i medicoselskabet sluttede på sidste uges sidste handelsdag 0,5 pct. lavere i 889,20 kr.

Fra analysefronten er der også nyt til både Demant og GN, der begge har fået skruet ned for kursmålet hos britiske HSBC.

Demant har fået sænket sit kursmål til 230 kr. fra 290 kr., og GN's kursmål er blevet reduceret til 190 kr. fra 200 kr.

Førstnævnte har den negative anbefaling "reducer" hos briterne, mens GN's anbefaling er "hold".

Demant steg fredag 1,8 pct. til 256,60 kr., og GN gik 2,4 pct. frem til 174,95 kr.

For Lundbeck er det gået op ad hos Nordea, der fortsat anbefaler at købe op i aktierne hos medicinalselskabet. Kursmålet er samtidig løftet til 55 kr. fra 51 kr.

Lundbecks B-aktie steg fredag 1,3 pct. til 41,54 kr.

Rederiet DFDS, hvis aktie steg 0,3 pct. til 179,10 kr. fredag, har fået sænket kursmålet til 320 kr. fra 370 kr. hos det canadiske børshus RBC, der gentager anbefalingen "outperform", viser data fra Bloomberg News.

CARLSBERG SER HOLLANDSK RIVAL LEVERE SKUFFENDE VÆKST

For Carlsberg kan det give afsmitning, at bryggeriets hollandske konkurrent Heineken mandag morgen har aflagt regnskab for første halvår.

Det skuffede umiddelbart med en organisk vækst på 5,9 pct. mod konsensus om 7,9 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig har den hollandske ølgigant - verdens næststørste bryggeri - nedskrevet for 847 mio. euro på en investering i kinesiske CR Beer.

Carlsbergs B-aktie steg fredag 1,5 pct. til 861,60 kr.

For ingeniørkoncernen FLSmidth har morgenen budt på nyt fra japanske Komatsu, der leverer udstyr til en tidligere fase af minearbejdet end det danske selskab.

I sit første kvartal slog det japanske selskab forventningerne i markedet, når det kommer til indtjeningen.

FLSmidth-aktien endte fredag 2,8 pct. højere i 336,40 kr.

.\\˙ MarketWire