Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk til vejrs: Fornyede spændinger i Mellemøsten kan være katalysator for stigning

29/7 11:34

A.P. Møller-Mærsk har mandag lagt sig i spidsen af det danske C25-indeks.

I weekenden spidsede situationen i Mellemøsten til, efter at en raket affyret fra Libanon lørdag dræbte 12 børn og yngre mennesker ved en fodboldbane i de israelsk-kontrollerede Golanhøjder. Den libanesiske organisation Hizbollah hævdes at være ansvarlig, men gruppen afviser selv at stå bag.

De fornyede spændinger kan sammen med længere tids pres på aktien i Mærsk være årsag til, at B-aktien i logistikgiganten ved 11-tiden stiger 3,9 pct. til 10.890 kr., vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen.

- Mærsk har været presset over den seneste periode og er faldet ret markant - blandt andet med udsigten til øget sandsynlighed for våbenhvile (i Mellemøsten, red.). I og med at der er eskalerende spændinger igen - denne gang mod Libanon - kan der argumenteres for en sænket sandsynlighed for en våbenhvile, siger han til MarketWire.

Aktien i Mærsk er alene i juli faldet 10 pct. Flere medier har skrevet om, at fredsforhandlingerne mellem Israel og Hamas skulle have gjort fremskridt. Det kan betyde, at rederierne ikke længere behøver at sejle syd om Afrika og i stedet kan genoptage sejlads gennem Det Røde Hav, der i løbet af 2024 har været vanskeliggjort af beskydninger fra houthibevægelsen i Yemen.

Den kortere sejlads vil samtidig betyde lavere fragtrater. Allerede de seneste uger er spotpriserne ud af Kina aftaget.

Mærsk stiger da også mest blandt de europæiske rederier, bemærker Mikkel Emil Jensen.

- Mærsk faldt noget mere i slutningen af sidste uge, end konkurrenterne gjorde, så det kan også godt være, at der til dels er nogen, der begynder at samle op i Mærsk, efter at den er faldet ret markant, forklarer han.

Senioranalytikeren ser derfor eskaleringen i Mellemøsten som en trigger for stigningen - også "selv om det er svært at sige, hvilken betydning det har for våbenhvileforhandlingerne".

.\\˙ MarketWire