Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Optimistisk indledning på begivenhedrig uge

29/7 14:52

Regnskaber fra fire af de syv store amerikanske teknologiselskaber - "Magnificent Seven" står højt på de amerikanske aktiehandleres dagsorden for ugen sammen med rentemøde i centralbanken, Federal Reserve, og jobrapporten for juli sidst på ugen.

Og umiddelbart synes handlerne positivt stemt ved begyndelse af den begivenhedsrige uge. I formarkedet mandag handles futures for de tre store amerikanske aktieindeks op med plusser på 0,4-0,7 pct.

Dermed er der udsigt til en fortsættelse af fredagens stigninger på 1,1 pct. for de brede S&P 500 indeks, på 1,0 pct. for de teknologidominerede Nasdaq-indeks og på 1,6 pct. for de store aktiers Dow Jones-indeks.

Fredagens aktiefremgang blev ifølge nyhedsbureauet Reuters udløst af øgede forventninger om en snarlig amerikanske rentenedsættelse efter sidste uges opmuntrende data.

MICROSOFT LÆGGER FLOR TIRSDAG

I ugens løb kommer der regnskaber fra blandt andet Amazon, Apple, Microsoft og Meta. Tirsdag er det Microsoft, som lægger for, Meta følger efter onsdag, torsdag er det Apples og Amazons tur

Apple viger 0,2 pct. frem mod børsåbning efter oplysning hos Bloomberg News om, at Apples kommende løsninger inden for kunstig intelligens lader vente på sig.

De tre øvrige aktier stiger 0,8-1,2 pct. i formarkedet

AI-aktien i Nvidia følger med frem med et plus på 0,6 pct. frem mod åbningen.

Ifølge Reuters vil opmærksomheden rette sig mod begrundelser for de høje værdiansættelser af teknologiaktierne med højt momentum, samt på tegn på, om den AI-ledede aktiefremgang fortsat har potentiale til at vokse.

KÆMPEMØDE TIL ABBOTT

Mandagens selskabsspecifikke amerikanske aktienyheder drejer sig bland andet om medicinalsekskabet Abbott Laboratories, som ifølge en domstol i USA skal betale 495 mio. dollar i erstatning, fordi selskabets modermælkserstatning skulle have forårsaget tarmsygdom hos spædbørn.

Aktien taber 5,1 pct. i formarkedet.

McDonald's' salg af burgere faldt i andet kvartal mod forventning. Faktisk var der negativ vækst på tværs af alle fastfoodkædens markeder. Det er første gang, at der ikke er salgsvækst siden 2020, skriver Bloomberg News.

Salget hos McDonald's har året igennem været presset af stigende priser hos kæden og pressede økonomier hos kunderne.

I et forsøg på at vinde kunderne tilbage indførte McDonald's en lavprismenu i slutningen af andet kvartal, der indtil videre har vist lovende resultater. Effekten af den nye menu til 5 dollar vil dog tidligst kunne ses i tredje kvartal.

Den justerede indtjening på 2,97 dollar skuffede også sammenlignet med forventningen om 3,07 dollar per aktie.

Men burgeraktien stiger 0,4 pct. i formarkedet.

Tesla er nu det foretrukne investeringsvalg blandt amerikanske bilproducenter hos det amerikanske børshus Morgan Stanley, skriver Bloomberg.

Banken har netop udnævnt Tesla til sin favoritaktie i sektoren i stedet for Ford. Samtidig fastholder Morgan Stanley anbefalingen "overvægt" og sit kursmål for Tesla på 310 dollar. Det er det højeste kursmål blandt analytikere, der har indberettet deres syn på aktien til Bloomberg News.

Også Ford får stadig den positive anbefaling "overvægt" hos Morgan Stanley.

Tesla stiger mandag 1,8 pct. i formarkedet, mens Ford ligger 0,1 pct. højere.

.\\˙ MarketWire