Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Bøjede ned omkring amerikansk børsåbning

29/7 17:57

Åbningen af den amerikanske børshandel bragte ikke positiv inspiration til det europæiske aktiemarked.

Målt på det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede den europæiske handelsdag med et minus på 0,2 pct. til 511,79 efter et plus på 0,5 pct. ved middagstid.

Størstedelen af nedturen satte ind efter amerikansk handelsstart, men allerede i timen op til åbningen havde det europæiske indeks indledt faldet.

I USA åbnede de ledende indeks i en overvejende positiv stemning, som siden blev vendt til en negativ udvikling på 0,1-0,2 pct.

Handlen var i nogen grad præget af tilbageholdenhed frem mod de mere hektiske begivenheder i løbet af ugen, som omfatter regnskaber fra fire af de syv store amerikanske teknologiselskaber - "Magnificent Seven" - rentemøde i den amerikanske centralbank og den vigtige amerikanske jobrapport for juli, som runder ugen af på fredag.

FØRSTEPRÆMIE TIL PHILIPS

Dagens kursvinder i Stoxx-indekset blev hollandske Philips, som steg 14,6 pct., efter at producenten af medicinsk udstyr har fremlagt et positivt kvartalsregnskab med et justeret driftsoverskud på 495 mio. euro mod forventninger om et overskud på 426,3 mio. euro.

Yderligere kunne Philips oplyse om første stigning i antallet af nye ordrer i to år.

I toppen af indekset havde Philips selskab af danske Mærsk, som steg 5,6 pct. motiveret af frygt for eskaleret konflikt i Mellemøsten, som på den anden side vil tvinge rederierne til fortsat at lægge sejladser mellem Asien og Europa syd om Afrika og dermed bidrage til fortsat høje rater.

På den mere ærgerlige side af indekset tabte britiske Reckitt 8,8 pct. efter en afgørelse fredag mod amerikanske Abbott Laboratories vedrørende modermælkserstatning. Abbott Laboratories skal ifølge en domstol i USA betale 495 mio. dollar i erstatning, fordi selskabets modermælkserstatning skulle have forårsaget tarmsygdom hos spædbørn, og Reckitt Benckiser står over for sin egen lignende retssag i slutningen af september. Nu er investorerne nervøse for, at der venter et større erstatningskrav mod en britiske forbrugsvarekæmpe.

Men hårdest var reaktionen på halvårsregnskabet fra hollandsk Heineken, som kostede bryggeriaktien et fald på 10,1 pct.

Heinekens omsætning voksede i første halvår organisk med 5,9 pct., mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en vækst på 7,9 pct. Samtidig har Heineken nedskrevet for et stort trecifret millionbeløb i euro på en investering i sin forretning i Kina.


.\\˙ MarketWire