Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Store teknologinavne trak Wall Street i grønt

30/7 06:32

Investorerne så mandag deres snit til at gøre nogle gode handler på en række af de store teknologiaktier, der i sidste uge blev sendt ned.

Der har ellers været et bemærkelsesværdigt skift på aktiemarkedet, hvor investorerne i stigende grad er sevet væk fra de største aktier til fordel for de mindre selskaber.

Men mandag vendte billedet så forud for en travl uge med flere af de helt store regnskaber og et rentemøde i den amerikanske centralbank.

De ledende indeks svingede dagen igennem mellem stigninger og fald, men mod lukningen gik markedet i grønt.

Både det brede S&P 500-indeks og Nasdaq-indekset lukkede med et lille plus på 0,1 pct., mens det smalle Dow Jones faldt tilsvarende 0,1 pct.

Modsat ser det ud tirsdag morgen. Futures indikerer krusfald på 0,2-0,3 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Regnskaber fra fire af de syv store amerikanske teknologiselskaber - "Magnificent Seven" - står højt på de amerikanske aktiehandleres dagsorden for ugen sammen med rentemøde i centralbanken, Federal Reserve, og jobrapporten for juli sidst på ugen.

- Centralbanken og teknologiregnskaberne vil få spotlightet i denne uge. Den fremtidige retning for renten bør være klarere efter pressemødet. De store teknologiselskaber kan give svar på, om investorernes tro på fortsat høje vækstrater er på sin plads, siger Paul Nolte fra Murphy & Sylvest Wealth Management til Bloomberg News.

I ugens løb kommer der regnskaber fra blandt andet Amazon, Apple, Microsoft og Meta. Tirsdag lægger Microsoft for, Meta følger efter onsdag, og torsdag er det Apples og Amazons tur

De tunge teknologiaktier var i god gænge mandag. Bedst gik det Tesla efter positive ord fra finanshuset Morgan Stanley, mens de øvrige aktier lukkede med solide plusser. Kun chipselskabet Nvidia og Faebook-ejeren Meta skilte sig uheldigt ud blandt de syv store med et fald på henholdsvis 1,3 pct. og 0,1 pct.

MCDONALD'S BEDRE END FRYGTET

McDonald's' salg af burgere faldt i andet kvartal. Faktisk var der negativ vækst på tværs af alle fastfoodkædens markeder. Det er første gang, at der ikke er salgsvækst siden 2020, skriver Bloomberg News.

Men det var ikke så slemt som frygtet blandt analytikerne, skriver Bloomberg News, så aktien er vendt fra et fald i formarkedet til et solidt plus i middagshandlen.

Salget hos McDonald's har året igennem været presset af stigende priser hos kæden og pressede økonomier hos kunderne.

I et forsøg på at vinde kunderne tilbage indførte McDonald's en lavprismenu i slutningen af andet kvartal, der indtil videre har vist lovende resultater. Effekten af den nye menu til 5 dollar vil dog tidligst kunne ses i tredje kvartal.

Den justerede indtjening på 2,97 dollar skuffede også sammenlignet med forventningen om 3,07 dollar per aktie.

Burgeraktien klarer skærerne og lukkede med et plus på 4,2 pct.

TESLA UDPEGET SOM FAVORIT

Tesla er nu det foretrukne investeringsvalg blandt amerikanske bilproducenter hos det amerikanske børshus Morgan Stanley, skriver Bloomberg.

Banken har udnævnt Tesla til sin favoritaktie i sektoren i stedet for Ford. Samtidig fastholder Morgan Stanley anbefalingen "overvægt" og sit kursmål for Tesla på 310 dollar. Det er det højeste kursmål blandt analytikere, der har indberettet deres syn på aktien til Bloomberg News.

Det sendte aktien op med 5,6 pct.

.\\˙ MarketWire