Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Sydbank: Ingen stor overraskelse fra hollandsk havvindordre i overordnet svagt år

30/7 07:37

Vestas offentliggjorde sent mandag en stor ordre på vindmøller til en hollandsk havvindmøllepark Oranjewind på i alt 795 megawatt.

Og selv om ordren er positiv, skal der mere og andet til, hvis Vestas' investorer skal forvisses om, at udviklingen går den rigtige vej i et ellers svagt regnskabsår.

- Det er kendt i Vestas' havvindforretning, at der skal komme ordrer. I forvejen har ordreindgangen indtil videre i år været til den svage side, i forhold til hvad mange havde regnet med, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, til MarketWire.

- En lille positiv effekt vil den her ordre have, men det er ikke noget, der kommer til at løfte Vestas-aktien med 3 eller 4 pct., fortsætter han.

Med til historien hører det også, at Vestas er udvalgt som foretrukken leverandør til adskillige havvindprojekter, og derfor er det også forventningen, at flere ordrer af samme størrelse vil tikke ind løbende.

I stedet fremhæver Jacob Pedersen vigtigheden af, at Vestas får bevist over for investorerne, at indtjeningen udvikler sig i den rigtige retning. Det vil der blive stillet skarpt på, når Vestas fremlægger sit regnskab for andet kvartal 14. august.

Mere end havvindordrer er investorerne desuden opmærksomme på ordrer på landvind i USA - et område, som konkurrenten GE Vernova ifølge aktieanalysechefen har talt om. Her har man indtil videre set kunderne i venteposition på grund af højere renter. Ved regnskabet vil opmærksomheden derfor også være rettet mod, hvad Vestas har at sige om markedet.

- Det er ret beset, inden vi ved, hvad Donald Trump kan få af indflydelse. Der er noget nervøsitet - særligt i relation til USA - for Vestas-investorernes side, siger Jacob Pedersen.

Donald Trump vurderes som den mest sandsynlige vinder ved det amerikanske præsidentvalg i 2024. Han har ved flere lejligheder kritiseret bæredygtig energi og i særdeleshed vindmøller.

.\\˙ MarketWire