Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Stille åbning med fokus på konkurrentnyt til Novo og FLSmidth

30/7 08:33

Igen tirsdag er det udenlandsk påvirkning, der kommer til at styre den danske aktiemarked, hvor sommerferien fortsat sætter sit præg på handlen.

Dermed kan Novo Nordisk skæve til amerikanske Merck, FLSmidth til tyske Heidelberg Materials, Demant til italienske Amplifon, og Coloplast til britiske Convatec.

På aktiemarkedet i New York lukkede både det brede S&P 500-indeks og Nasdaq-indekset med et lille plus på 0,1 pct., mens det smalle Dow Jones faldt tilsvarende 0,1 pct.

Men i forhold til ved dansk lukketid var slutniveauet højere end indeks-dataene indikerer.

Der har til gengæld ikke været meget optimisme at hente på børserne i Asien, hvor kursfald var dominerende fra start om end droppet er aftaget en del i dagens løb, i takt med at de amerikanske aktiefutures har rettet sig fra at indikere et fald på over 0,5 pct., når markedet åbner i New York, til ved 8.00-tiden at ligge tæt på nulpunktet.

Futuren for det tyske DAX-indeks, der normalt er en god indikator for det danske marked, ligger med en lille stigning på knap 0,1 pct.

Det danske C25-indeks lukkede mandag med et plus på 0,4 pct. til 1973,08.

NYE KURSMÅL

Nordea har fået et kursmålsløft af den mindre slags fra den amerikanske storbank Citi.

Amerikanerne sætter nu kursmålet til 113,43 kr. mod hidtil 109,68 kr., mens anbefalingen "køb" gentages.

Det nye kursmål indikerer et potentiale på 42,25 pct. i forhold til mandagens lukkekurs på 79,74 kr. Aktien steg 0,3 pct. mandag.

Stenuldsproducenten Rockwool har også fået et et løft i kursmålet. Her er det til 3350 kr. fra 2950 kr., og det er den svenske storbank SEB, der øger målet, mens anbefalingen fortsat lyder på "køb".

Rockwool faldt 0,3 pct. mandag til 2948 kr.

Svenske SEB har også haft fat i borerigselskabet Noble. Her sænkes kursmålet til 406,83 kr. fra 425,78 kr., mens anbefalingen "køb" gentages.

Der indikeres således et kurspotentiale på knap 26 pct. kort tid før Noble fremlægger regnskab for andet kvartal efter amerikansk børslukning onsdag.

Noble lukkede uændret i 323 kr. mandag.

NY VESTASORDRE

Vindmøllekoncernen Vestas har hevet en fast og ubetinget vindmølleordre til den hollandske havvindmøllepark Oranjewind i land.

Ordren er på på 795 MW til havvindmølleparken, der tidligere gik under navnet Hollandse Kust West VII. Her skal Vestas levere 53 V236-15,0 MW-vindmøller.

Oven i ordren ligger en omfattende femårig serviceaftale efterfulgt af en langsigtet driftssupportaftale.

RWE og Totalenergies annoncerede i sidste uge, at de går ind i et 50/50 partnerskab for at levere møller til Oranjewind havvindprojektet.

Vestas lukkede i 166,05 kr. mandag efter en stigning på 2,3 pct.

A.P. Møller-Mærsk var mandagens højdespringer på fondsbørsen. Tirsdag er der nyt fra transportkoncernens asiatiske containerkonkurrenter. Cosco falder 0,9 pct. i Hongkong, mens Orient Overseas, der også er Hongkong-noteret stiger 1,3 pct.

Konkurrenterne i Japan, Taiwan og Korea ligger alle med varierende plusser.

A.P. Møller-Mærsk B steg 5,6 pct. mandag til slutkursen 11.065 kr.

.\\˙ MarketWire