Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Zealand og Novo lagde sig i selen for C25

30/7 17:07

Der blæste milde vinde på danske aktiemarked tirsdag, hvor sværvægteren Novo Nordisk og branchefællen Zealand Pharma gjorde en god figur. Novo-aktien skød en overgang atter over 900 kr. og hentede lidt ind på de store kursfald, der er fulgt, siden schweiziske Roche i midten af juli præsenterede lovende resultater fra tidligt studie med en pille til behandling af svær overvægt.

Mandag rettede Novo sig, og tendensen fortsatte altså i tirsdagens handel. Desuden rejste Carlsberg sig 2,1 pct. til 842 kr. oven på det store fald mandag på over 4 pct. udløst af et sløjt regnskab fra konkurrenten Heineken.

C25-indekset endte 1,2 pct. højere i 1995,74.

- Stemningen er egentlig okay og måske lidt afventende frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank i morgen. Desuden kommer der jobrapport fredag, og så får vi gang i de store regnskaber.

- Microsoft kommer i aften, og kan som én af de syv i "magnificent seven" godt komme til at spille markedet et puds. Og så har vi selskabsspecifikt et comeback til Novo, siger Martin Munk, aktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

NOVO TIL VEJRS

Novo endte 1,4 pct. højere i 896,40 kr. og fik dermed rådet bod på en del af nedturen siden Roches lovende resultater den 17. juli fra et studie af en lægemiddelkandidat til behandling af svær overvægt. Samlet har Novo stadig tabt næsten 8 pct. på to uger.

Mandag bragte Financial Times et interview med Roches topchef, Thomas Schinecker, der annoncerede, at medicinalgiganten planlægger at sætte ekstra fart på udviklingen af lægemidler til behandling af svær overvægt og derved udfordre Novo Nordisks og amerikanske Eli Lillys dominans på det boomende marked.

Ifølge Schinecker vil Roches første lægemiddel til behandling af svær overvægt komme "væsentligt hurtigere på markedet end folk venter", potentielt i 2028.

Novos branchefælle Zealand Pharma, der også er i færd med at udvikle lægemidler til behandling af svær overvægt, var også i stødet tirsdag og steg 3,6 pct. til 915 kr.

Mandag ved børslukketid annoncerede Zealand, at det har ansat Eric Cox som kommerciel direktør, CCO, med virkning fra den 5. august.

Han har senest været hos Carmot Therapeutics, hvor han stod i spidsen for selskabets kommercielle strategi og forretningsudvikling inden for svær overvægt og stofskiftesygdomme. Carmot blev købt af schweiziske Roche sidste år, og Roches mest fremskredne lægemiddelkandidater mod fedme stammer netop fra det opkøb.

VESTAS OG FLSMIDTH HENTER ORDRER

Fra ordrefronten var der nyt fra både Vestas og FLSmidth.

Vestas annoncerede mandag efter børslukketid en stor hollandsk havmølleordre på 795 MW. Vestas steg dog kun relativt behersket med 0,7 pct. til 167,20 kr.

Så var der større fremdrift i FLSmidth, der endte 2,9 pct. højere i 350 kr. oven på en ordre i USA til en anslået værdi af cirka 340 mio. kr.

Fra analysehusene var der nyt fra svenske SEB, der løftede sit kursmål for Rockwool til 3350 kr. fra 2950 kr. og gentog anbefalingen "køb".

Rockwool steg 1,6 pct. til 2994 kr. Lukker aktien over kurs 3000 vil det være første gang siden efteråret 2021.

.\\˙ MarketWire