Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Teknologiaktier til bunds før regnskaber og rentemelding

31/7 06:32

Teknologiaktierne med Nvidia i front stod først for skud i tirsdagens amerikanske aktieudsalg, der var drevet af øgede geopolitiske spændinger og bekymringer forud flere store teknologiregnskaber og onsdagens rentemelding.

Onsdag morgen er der stor divergens i futuresmarkedet. Dow Jones indikeres at falde 0,3 pct., mens S&P 500 ses stige 0,4 pct. og Nasdaq med 0,9 pct., når markedet åbner i New York senere onsdag.

Tirsdag trak investorerne blandt andet følehornene til sig efter meldingen om, at Israels militær havde ramt et mål i Beirut for at få ram på en Hizbollah-kommandant.

Salgsknappen blev også flittigt brugt forud for aftenens regnskab fra Microsoft, da der er bekymring for, at selskaberne endnu ikke ser noget afkast fra investeringerne i kunstig intelligens.

Onsdag og torsdag lander yderligere tre regnskaber fra "The Magnificent Seven", nemlig Meta onsdag og Apple og Amazon torsdag.

Allerede onsdag aften er den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, klar med sin rentemelding.

- Det er sandsynligt, at Fed signalerer en snarlig rentenedsættelse og i betragtning af det seneste aktiekursfald, bør dette understøtte en fortsættelse af opsvinget, siger Tom Essaye fra The Sevens Report ifølge Bloomberg News.

- Men hvis Fed ikke signalerer en rentenedsættelse i september, kan markederne blive en smule modløse på grund af den seneste svaghed for teknologiaktierne, især hvis regnskaberne skuffer.

Mens centralbanken ventes at holde sine styrende renter på det højeste niveau i mere end to årtier, vil handlerne holde nøje øje med eventuelle antydninger af, at starten på de pengepolitiske lempelser er tæt på.

Regnskabssæsonen er i fuld sving og tirsdag har budt på regnskaber fra blandt andet medicinalselskaberne Merck og Pfizer.

Samlet lukkede S&P 500-indekset med et fald på 0,5 pct., Nasdaq-indekset tabte 1,3 pct., mens Dow Jones-indekset endte med et plus på 0,5 pct.

MEDICINALAKTIER UNDER PRES

I en hårdt ramt medicinalsektor var Merck hårdt presset med et dyk på 9,8 pct. efter et regnskab, hvor salget af HPV vaccinen skuffede som følge af svaghed i salget til Kina samt en nedjustering.

Pfizer steg 2,2 pct. efter, at medicinalkoncernen leverede et bedre end ventet regnskab for andet kvartal og en opjustering af indtjeningsforventningerne.

Novo Nordisks ærkerival Eli Lilly hang med et minus på 2,2 pct. i bremsen, hvilket skete uden selskabsspecifikt nyt.

Aktien er trods et fald på mere end 15 pct. siden midten af juli dog stadig steget cirka 35 pct. siden nytår som følge af de enorme forventninger til selskabets fedmebehandling.

PROCTER & GAMBLE SKUFFEDE OGSÅ

For Procter & Gamble, kendt for blandt andet Pampers-bleer og vaskemidlet Ariel, var mødet med investorerne heller ikke opmuntrende.

Aktien faldt 4,8 pct., og det skyldes blandt andet, at omsætningsvæksten var lavere end forudset, fordi selskabets prisstigninger er begyndt at klinge af.

Til gengæld er Paypal med et plus på 8,6 pct. flyvende efter en opjustering.

MICROSOFT PÅ VEJ

For Microsoft, der kommer med regnskab tirsdag efter børstid, blev det til et kursfald på 0,9 pct.

Investorerne holder vejret, efter at Googles ejer Alphabet skuffede i sidste uge, hvilket førte til brede fald blandt it-kæmperne.

Blandt de helt store teknologinavne dykkede AI-kongen Nvidia 7,0 pct., mens AI-prinsen Broadcom tabte 4,5 pct.

Til gengæld havde finansakterne en god dag på kontoret forud for onsdagens rentemelding. Goldman Sachs steg 2,7 pct. og JPMorgan endte 2,0 pct. højere.

De børsnoterede amerikanske sundhedsforsikringsselskab sejlede tirsdag også i en sø af grønt, efter at sundhedsselskaberne ser ud til at få flere subsidier end tidligere ventet.

Unitedhealth, der er det tungeste selskab i Dow Jones-indekset, steg 1,7 pct., mens Centene løftedes 4,9 pct. og Humana med 3,2 pct.

.\\˙ MarketWire