Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo kan være på vej med opjustering, mener Sydbank

31/7 12:46

Der kan være en opjustering på vej fra Novo Nordisk, når selskabet gør status for andet kvartal i næste uge, vurderer Sydbank. Bankens estimater ligger i den absolut øvre ende af Novos underliggende prognose for 2024, både når det kommer til den ventede omsætnings- og indtjeningsvækst opgjort i lokal valuta.

Det er ikke mindst Novos supersællerter Ozempic og Rybelsus mod type 2-diabetes, og Wegovy mod svær overvægt, der driver værket, mener Sydbank. Novo har længe haft udfordringer med at møde efterspørgslen på flere af lægemidlerne, men udvidelser af produktionen har i den senere tid ført til et større udbud af ikke mindst Wegovy på det amerikanske marked.

- Vi vurderer, at væksten i kvartalet som i de foregående kvartaler vil være drevet af GLP-1-porteføljen inden for både diabetes og fedme.

- Vi vurderer, at en gradvis tilføjelse og opskalering af produktionskapaciteten igennem første halvdel af 2024 kan give sig udslag i en opjustering af helårsprognosen i forbindelse med regnskabet, skriver Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank i en optakt.

Den seneste prognose fra Novo lyder en salgsvækst på 19-27 pct. og en vækst i driftsresultatet på 22-30 pct. - begge dele i lokal valuta.

En stor milliardnedskrivning mudrer imidlertid billedet.

Novo annoncerede således i slutningen af juni en nedskrivning på 5,7 mia. kr. på lægemiddelkandidaten Ocedurenone efter et skuffende studie, og denne post vil ekstraordinært belaste driftsresultatet i andet kvartal.

Ifølge Novo har nedskrivningen en estimeret negativ effekt på omkring 6 procentpoint på væksten i driftsresultatet i lokal valuta i 2024, hvilket forventningsintervallet på 22-30 pct. ikke har indregnet.

Medregnet nedskrivningen er prognosen for væksten i driftsresultatet altså nærmere 16-22 pct. i lokal valuta.

Novos regnskab for andet kvartal ventes offentliggjort onsdag i næste uge.


.\\˙ MarketWire