Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Solid optur drevet af chipudstyrsproducenter

31/7 13:16

De europæiske aktier ligger onsdag med solid fremgang drevet af især chipudstyrsproducenterne, mens markedsdeltagerne kigger frem mod rentemøder i USA og Storbritannien.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger onsdag eftermiddag med en stigning på 1,0 pct. og indekset er dermed på vej til at lukke juli med en fremgang på 1,5 pct.

Onsdag aften kan den amerikanske centralbank signalere en rentenedsættelse på sit møde i september, mens pengemarkederne ser mere end 50 pct. chance for, at Bank of England vil lempe pengepolitikken på sit rentemøde torsdag.

ASML og andre hollandske chipudstyrproducenter stiger efter at de og andre i samme branche fra Japan og Sydkorea ifølge nyhedsbureauet Reuters vil være undtaget fra de eksportrestriktioner, som USA ventes at lancere.

ASML stiger 6,5 pct., ASM International løftes 5,5 pct. og BE Semiconductor ligger med et plus på 2,1 pct.

- Vi er allerede fuldt inde i ASML, så vi kan ikke øge vores position, men hvis vi kunne, og nyheden blev bekræftet, ville dette være et godt indgangspunkt, siger Fares Hendi, porteføljemanager hos kapitalforvalteren SG Prevoir i Paris, ifølge Bloomberg News.

Airbus stiger 3,7 pct., efter at flyproducenten har leveret et regnskab for andet kvartal, som analytikerne betegner sombedre end ventet på alle poster.

L'Oreal ligger med en fremgang på 2,4 pct., idet analytikerne efter et lidt svagt regnskab for andet kvartal trøster sig ved, at kosmetikgiganten fortsat kan levere vækst på grund af styrken i Europa, selv om Kina fortsat er svag.

På børsen i London er HSBC i hopla med et plus på 3,8 pct., efter at storbankens Noel Quinn har leveret sit sidste regnskab som topchef med annonceringen af, at der vil blive leveret 3 mia. dollar tilbage til aktionærerne i form at aktietilbagekøb.

.\\˙ MarketWire