Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Mærsk og grønne aktier sender C25 til højeste niveau siden juni

31/7 17:04

Mærsk og de grønne aktier var onsdag med til at trække det danske eliteindeks solidt i vejret til det højeste niveau i knap to måneder.

Mærsk endte i toppen på en kombination af geopolitik og spekulation omkring næste uges regnskab, mens de grønne aktier var hjulpet af en kombination af fremgang i meningsmålingerne til Kamala Harris og lavere renter.

C25-indekset endte 0,8 pct. højere i 2010,67. Det er første gang siden 12. juni, at indekset slutter over 2000-niveauet og det højeste niveau siden 7. juni.

- I mangel af danske regnskaber er det udviklingen i USA og det øvrige Europa, der svinger taktstokken over det danske marked, vurderer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Morgendagens udvikling afhænger dog af muligt nyt fra den amerikanske centralbank, der onsdag aften fremlægger resultatet af sit to dage lange pengepolitiske møde i USA.

I toppen af C25-indekset sejler Mærsk med et plus til B-aktien på 3,3 pct. til 11.430 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

Martin Munk vurderer, at det skyldes en kombination af to faktorer. Øget geopolitisk uro fra Mellemøsten samt til en vis grad også spekulation i regnskabet fra transportkoncernen, der lander onsdag i næste uge.

De grønne aktier var også i kridthuset med plusser på 1,8 pct. til 170,25 kr. for Vestas, 1,9 pct. til 410,40 kr. for Ørsted samt 2,7 pct. til 620,50 kr. for NKT.

Vestas er mest faldende aktie i C25 i år med et fald på over 20 pct. senest ramt af "frygt" for, at genvalg til Trump vil mindske vækstmulighederne i USA.

De seneste meningsmålinger nyhedsbureauet Reuters viser fremgang til demokraternes sandsynlige kandidat Kamala Harris, hvilket kan være med til at hjælpe de grønne aktier sammen med lavere renter.

I den tunge ende af eliteindekset ligger bankaktierne Danske Bank og Jyske Bank, der faldt henholdsvis 0,7 pct. til 211 kr. og 1,1 pct. til 563 kr.

- Bankerne presses sandsynligvis noget ned af faldende renter og udsigt til måske mere af samme skuffe, siger aktierådgiveren.

LØFTEDE KURSMÅL TIL ROCKWOOL OG NOVO

Rockwool har efter opjusteringen for nylig fået løftet kursmålet for aktien til 3300 kr. fra 2900 kr. af det norske finanshus DNB. Nordmændene fastholder i samme omgang anbefalingen "køb".

Isoleringsaktien lukkede 1,8 pct. højere i 3048 kr.

Novo Nordisk, der er regnskabsaktuel onsdag i næste uge, var med et plus på 1,7 pct. til 912 kr. også ombejlet.

Finanshuset Intron Health har hævet sit kursmål for aktien til 1150 kr. fra 1100 kr. med en gentagelse af anbefalingen "køb".

Intron Health ser 70 pct. for succes med Novos Semaglutid, det aktive stof i diabetesbehandlingen Ozempic og fedmebehandlingen Wegovy, som behandling af Alzheimers, hvorfra der ventes resultater af et senfasestudie i september 2025.

.\\˙ MarketWire