Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Chipaktier i topform forud for rentemelding fra USA

31/7 17:56

Solid fremgang til chipudstyrsproducenterne var onsdag med til at drive de europæiske aktiemarkeder højere, mens markedsdeltagerne kiggede frem mod rentemøder i USA og Storbritannien.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med en stigning på 0,8 pct., og indekset er dermed steget godt 1 pct. i juli.

Onsdag aften kan den amerikanske centralbank signalere en rentenedsættelse på sit møde i september, mens pengemarkederne ser mere end 50 pct. chance for, at Bank of England vil lempe pengepolitikken på sit rentemøde torsdag.

ASML og andre hollandske chipudstyrsproducenter steg på oplysninger om, at de og andre i samme branche fra Japan og Sydkorea ifølge nyhedsbureauet Reuters vil være undtaget fra de eksportrestriktioner, som USA ventes at lancere.

ASML steg 5,6 pct., og ASM International løftedes 4,5 pct.

- Vi er allerede fuldt inde i ASML, så vi kan ikke øge vores position, men hvis vi kunne, og nyheden blev bekræftet, ville dette være et godt indgangspunkt, siger Fares Hendi, porteføljemanager hos kapitalforvalteren SG Prevoir i Paris, ifølge Bloomberg News.

Airbus var også flyvende med en fremgang på 4,8 pct., efter flyproducenten leverede et regnskab for andet kvartal, som analytikerne betegnede som bedre end ventet på alle poster.

L'Oreal lukkede 2,5 pct. højere, idet analytikerne efter et lidt svagt regnskab for andet kvartal trøstede sig ved, at kosmetikgiganten fortsat kan levere vækst på grund af fremdrift i Europa, selv om salget i Kina fortsat er svagt.

På børsen i London var HSBC i hopla med et plus på 4,0 pct., efter at storbankens Noel Quinn har leveret sit sidste regnskab som topchef med annonceringen af, at der vil blive leveret 3 mia. dollar tilbage til aktionærerne i form at aktietilbagekøb.

.\\˙ MarketWire