Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Novo Nordisk, KBHL og Danfoss

1/8 06:32

BØRSEN

HAVNE OG TRANSPORTFIRMAER RAMMES AF FLERE HACKERANGREB

Geopolitisk uro og truslen fra Rusland har fået Aarhus Havn til at skrue kraftigt op for it-sikkerheden. En ny analyse fra NHL Stenden University of Applied Sciences viser, at netop havne og rederier oplever en skarp stigning i antallet af cyberangreb. I 2023 blev mindst 64 shippingfirmaer udsat for angreb mod 20 i 2022. (Forside, side 4)

DANFOSS JAGTER VÆKST PÅ BRINTMARKED I USA

En enorm støttepakke til den grønne industri har fået Danfoss til at se store muligheder på markedet for grøn brint i USA. Målet er at få fodfæste på markedet inden for to år. (Side 12)

REGNFULD SOMMER HAR IKKE LEDT TIL FLERE SKADER

Sommeren har budt på færre vejrskadeanmeldelser til forsikringsselskaberne efter usædvanligt 2023. Tryg estimerer, at selskabet vil modtage 300 færre vejrskadeanmeldelser end sidste år. (Side 13)

SPORTSTØJKONCERN MISTER 90 PCT. AF RESULTATET

Sports Group Denmark blev ramt af tilbagegang på både top- og bundlinje. Omsætningen faldt 8 pct. til lige over 1 mia. kr., mens resultatet faldt med 90 pct. og landede under 9 mio. kr. Valutatab, færre ordrer og meget mere ramte i 2023. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

INVESTERINGSNETVÆRK FOR UNGE FÅR MYNDIGHEDER TIL AT SLÅ ALARM

Et kontroversielt pengenetværk tryllebinder unge på Instagram og TikTok med drømmen om rigdom og Dubai. Det kræver bare, at man kaster sig ud i handel med krypto og udenlandsk valuta. Men eksperter og myndigheder advarer om, at selskaberne bag bruger metoder, der ligner pyramidespil. (Forside, side 4-5)

NOVOS SUCCES GØR DET SVÆRT FOR ANDRE AT FINDE EKSTRA ARBEJDSKRAFT TIL INDUSTRIEN

Overalt i landet er der problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, men intet sted mere end i Region Sjælland, viser en ny analyse fra Dansk Metal. Både Novo Nordisk og regionens lave uddannelsesfrekvens kan være årsager. (Side 2)

KAOS I KASTRUP: 30 PASSAGERER MISSEDE DERES FLY EFTER SJÆLDEN FEJL

Fredag blev omkring 30 passagerer fanget i et kafkask lufthavns-limbo i Københavns Lufthavn. For man kan åbenbart ikke stole blindt på det, der står på afgangsskærmene. Alligevel står de vrede passagerer med en svær sag. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GRØNLAND ER ÅBEN FOR KINESISKE INVESTERINGER

Grønland har flere eftertragtede mineraler i undergrunden, men mangler finansiering til at udvinde dem i stor stil. Den grønlandske erhvervsminister, Naaja H. Nathanielsen, ser EU som Grønlands naturlige partner, men Kina er også en samarbejdspartner. (Forside, side 4-5)

DET DANSKE ARBEJDSMARKED FLEKSER IGEN MUSKLER

Ledighedskøen blev en anelse mindre i juni, og den har nu ligget på et stabilt niveau siden slutningen af 2023. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, (Side 2)

VINDMØLLEGIGANTEN LM WIND POWER MED NYT REKORDUNDERSKUD

LM Wind Power tabte knap 2 mia. kr. i 2023. Det er fjerde underskud i træk for verdens største producent af vindmøllevinger med hovedsæde i Kolding. (Sidse 4)

EUROPAS VIGTIGSTE ØKONOMI HOSTER OG DET ER DÅRLIGT NYT FOR DANMARK

Tysk økonomi er de seneste år trasket afsted, hvilket er en trussel mod danske virksomheder og arbejdsplader. Vækstudfordringerne er strukturelle, mener økonomer. (Side 7)

LEGO OG ECCO KAN FORTSAT STØTTE RUSSISKE DATTERSELSKABER TRODS NYE SANKTIONER

Nye sanktioner forbyder selskaber at yde services til russiske datterselskaber uden særtilladelse. Det har Lego, Ecco og en række børsnoterede selskaber søgt og fået – heriblandt Lundbeck, Novonesis, Novo Nordisk, FLSchmidt og Ambu. (Side 10)

.\\˙ MarketWire