Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Powell: Rentesænkning i september kan være en mulighed

1/8 06:34

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan være klar på at sænke renten til september.

Det fortæller centralbankens formand, Jerome Powell, ved en pressekonference efter Federal Reserves rentemøde for juli.

Her blev renten ganske som ventet fastholdt på 5,25-5,50 pct.

Til gengæld nærmer Federal Reserves pengepolitiske råd, FOMC, sig nu et punkt, hvor rentenedsættelser kan blive en virkelighed. En mulighed er, at centralbanken sænker renten i september, fortæller Jerome Powell ved pressekonferencen.

- En lempelse kan være på tegnebrættet allerede i september, siger Jerome Powell ifølge Bloomberg News.

JOBMARKEDET ER EN BEKYMRING

Federal Reserve er klar til at handle, hvis det amerikanske arbejdsmarked viser mere end bare en gradvis afkøling, fortsætter han og tilføjer, at centralbanken ikke ønsker en markant afkøling af jobmarkedet.

- Det nuværende jobmarked er ikke en kilde til betydelig inflationspres, siger Jerome Powell.

Faktisk lader det til, at afkølingen af jobmarkedet lige nu er et tegn på normalisering. Til gengæld er der lige nu reelle nedadgående risici for jobmarkedet, skulle det afkøles mere end efter hensigten.

Derfor nærmer tiden til en lempelse af pengepolitikken sig også, siger Jerome Powell, men fastslår, at FOMC "ikke er der endnu".

Federal Reserve er dog i en god position til at reagere på svagheder i økonomien, som så småt er begyndt at vise sig.

På nuværende tidspunkt indikerer nøgletallene hverken en svag eller overophedet økonomi, siger Jerome Powell ved pressekonferencen.

Onsdag viste jobrapporten ADP for det private jobmarked i USA en jobskabelse på 122.000, hvilket var væsentligt under forventningen om en jobskabelse på 150.000 stillinger.

Også inflationen udvikler sig som ønsket i Federal Reserve, og det giver plads til, at der kan skrues ned for den restriktive pengepolitik, siger Jerome Powell.

Disinflationen i USA er nu bedre og bredere funderet end sidste år. De gode data betyder, at Federal Reserve har en større tiltro til, at en lempelse af pengepolitikken vil være det korrekte næste skridt.

.\\˙ MarketWire